Ексклюзиви
неділя, 25 червня 2023 09:46

"Ланцюжок невдалих угод": Кадиров сказав, через що Пригожин влаштував заколот

"Ланцюжок невдалих угод": Кадиров сказав, через що Пригожин влаштував заколот
Голова Чечні Рамзан Кадиров звинуватив ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина у жадібності, яка переважила державні інтереси. Фото: колаж islamnews

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин влаштував заколот в Росії через те, що влада Санкт-Петербурга не надала його дочці бажану земельну ділянку.

Про це заявив глава Чечні Рамзан Кадиров. У Telegram він звинуватив Пригожина в жадібності, що переважила державні інтереси.

"Я гадав, що деяким людям можна вірити. Що вони щиро люблять свою Батьківщину, як справжні патріоти до мозку кісток. А виявилося, що заради особистих амбіцій, вигоди та через гордовитість люди можуть наплювати на прихильність та любов до Батьківщини", – написав Кадиров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніж у спину": Кадиров прокоментував бунт Пригожина й обрав сторону Путіна

Він заявив, що розмовляв із Пригожиним і нібито переконував його залишити бізнес-амбіції та не змішувати їх "зі справами державної ваги".

"Ланцюжок невдалих угод у підприємництві викликав у бізнесмена приховану і тривалу образу, що досягла піку, коли влада Санкт-Петербурга не надала його дочці бажану земельну ділянку", – зазначив глава Чечні.

Кадиров також додав, що "крайнім заходом" РФ щодо заколоту Пригожина було б "жорстке придушення та знищення будь-кого, хто зазіхне на цілісність Російської Федерації".

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Російські Telegram-канали повідомили, що загони ПВК "Вагнер" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

23 червня ватажок "вагнерівців" звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців.

Зараз ви читаєте новину «"Ланцюжок невдалих угод": Кадиров сказав, через що Пригожин влаштував заколот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути