четвер, 26 квітня 2018 11:35

Лабораторія просто неба - показали вражаюче відео з Чорнобильської зони

Лабораторія просто неба - показали вражаюче відео з Чорнобильської зони
Чорнобиль назавжди залишиться незагоєною раною на серці країни. Фото: Андрій Жигайло

26 квітня Україна та весь світ відзначають роковини найбільшої техногенної катастрофи в історії – аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Чорнобиль назавжди залишиться незагоєною раною на серці країни, на серцях мільйонів людей, пише у себе на Facebook президент Петро Порошенко.

Люди мають не лише зробити все, аби ця трагедія ніколи не повторилася.

"Ми маємо винести урок з тих подій. Сучасна чорнобильська зона має стати місцем нових прогресивних технологій, територією змін", – зауважив гарант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бабусі не сказали, куди мене забрали. У неї від нервів випало 12 зубів" - село з-під Чорнобиля 26 років тому переїхало на Полтавщину

У ролику, зокрема, зазначається, що понад 50% території зони відчуження покривають ліси, відтак на 2/3 її площі у 2016 році указом Президенту було створено Чорнобильський радіаційно-екологічний заповідник.

Крім того підкреслюється, що з часу аварії на ЧАЕС рівень радіації знизився у 10 тисяч разів, а стало це можливим завдяки побудові спеціальних саркофагів, до спорудження яких долучилися представники понад 40 країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний ліквідатор Чорнобильської катастрофи повісився у власному кабінеті

"100 років об'єкти захищатимуть людство та надійно зберігатимуть радіоактивні відходи Чорнобильської станції та усієї України за світовими стандартами безпеки. З появою об'єктів безпеки кількість відвідувачів збільшилася у шість разів. Природа колись покинутих земель самовідроджується, і сьогодні вона зберігає унікальне різноманіття для майбутніх поколінь", – наголошується на кадрах.

У їдальні Чорнобильської АЕС, де, здебільшого, харчується персонал, можна ситно поїсти за надзвичайно низькі гроші. Салат з капусти тут можна придбати за 1,33 грн, порція картопляного пюре вартує 5,49 грн, а порція млинців зі сметаною коштує трохи більше 7 грн.

Зараз ви читаєте новину «Лабораторія просто неба - показали вражаюче відео з Чорнобильської зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути