Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2015 17:54

Квіт розповів, як відбуватиметься ЗНО 2016 року

Квіт розповів, як відбуватиметься ЗНО 2016 року
Фото: tsn.ua

Для забезпечення проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2016 році уряд виділить 10 мільйонів гривень до кінця 2015 року.

Гроші підуть на оновлення матеріально-технічної бази УЦОЯО, повідомив міністр освіти та науки Сергій Квіт.

"Ми дотримуємось усіх строків, і зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться", - зазначив він.

Міністр зауважив, що наявна матеріально-технічна база УЦОЯО та регіональних центрів застаріла, і саме на її оновлення спрямують кошти.

"Також необхідно оновити та сертифікувати програмне забезпечення УЦОЯО. Ті кошти, які ми отримали в цьому році, будуть витрачені на першочергові технічні потреби центру, і вже в бюджет наступного року ми закладатимемо таку суму, яка необхідна для подальшого оновлення обладнання", - пояснив Квіт.

Директор УЦОЯО Вадим Карандій повідомив, що новим обладнанням укомплектують регіональні центри, а також новий Херсонський центр, створений замість колишнього Сімферопольського, та переміщений Донецький центр, який зараз працює на базі Донбаського державного педагогічного університету.

"На сьогодні вирішене питання щодо формату проведення ЗНО-2016: зокрема, не проводити державну підсумкову атестацію для випускників ВНЗ I-II рівня акредитації, також відкладено загальнообов'язкове тестування з іноземної мови", - зазначив Вадим Карандій. Окрім того, у ЗНО-2016 було вирішено повернутися до однорівневих тестів.

ЗНО-2016 відбуватиметься з 5 травня по 10 липня 2016 року. У травні відбудуться тести з обов'язкових предметів: української мови та літератури, історії України та математики. Їх результати будуть водночас зараховувати і як вступні іспити, і як ДПА. Загалом випускникам пропонують тестування з 12 предметів, із яких вони мають право складати не більше чотирьох. Програми ЗНО-2016 залишаться такими ж, як і у 2015 році.

Зараз ви читаєте новину «Квіт розповів, як відбуватиметься ЗНО 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути