середа, 22 квітня 2009 18:19

Кудрін висловив невдоволеність Путіним

Кудрін висловив невдоволеність Путіним
Уряд Росії в передкризові роки підігрів ціни дуже великими витратами, а також посприяв створенню "пузирів" на будівельному та торговому ринках і в нерухомості. Про це заявив віце-прем"єр і міністр фінансів Олексій Кудрін в інтерв"ю газеті "Ведомости". "Ми витрачали отримані податки від нафти і газу, а економіці така кількість грошей не була потрібна", - заявив чиновник.

З іншого боку, за словами Кудріна, на самому початку кризи уряд прийняв правильні заходи, що дозволило ослабити вплив світової кризи на економіку країни. Зокрема, міністр відзначив і девальвацію рубля, і програму рефінансування Зовнішньоекономбанку, і державну підтримку великих підприємств.

В інтерв"ю Кудрін також пояснив, чому його дані щодо простроченої заборгованості значно відрізняються від даних ЦБ. Нагадаємо, що раніше Кудрін відзначав, що прострочення у банків вже могло досягти 10 відсотків від загального об"єму кредитних портфелів, хоча статистика Центробанку стверджує, що цей показник у декілька разів нижче.

За словами Кудріна, вся справа в системі підрахунків. Міністр відзначив, що він рахує неповернення по міжнародній системі, а ЦБ - по російській. Щоб привести дані ЦБ у відповідність з міжнародними вимогами, необхідно ці дані умножати на два з половиною.

Міністр фінансів також відзначив, що зберігає заощадження в рублях і в Ощадбанку. "І навіть коли мені вже були зрозумілі всі майбутні заходи з девальвації, я свідомо вирішив не зраджувати рубль", - заявив чиновник.

В останні місяці Олексій Кудрін кілька разів озвучував песимістичні прогнози з темпів відновлення російської економіки. Його опонентами в публічних суперечках є Центробанк, а також міністр економічного розвитку Ельвіра Набіулліна та помічник президента Аркадій Дворковіч.

За матеріалами Topnews, Ведомости

Зараз ви читаєте новину «Кудрін висловив невдоволеність Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути