Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2012 11:05

Кубинцям дозволять вільно виїжджати за кордон

Кубинцям дозволять вільно виїжджати за кордон
Ліберальні реформи на Кубі проводяться у рамках зміни курсу правлячої Компартії. Фото: discovery-intour.com.ua

Влада Куби вирішили скасувати вимогу про отримання громадянами дозволу для виїзду за кордон. Відповідно до поправок в міграційне законодавство, тепер кубинцям буде достатньо мати на руках діючий паспорт і візу. Крім того, нововведення скасовують необхідність отримання запрошення від приймаючої сторони.

Крім цього до двох років продовжується термін дозволеного перебування кубинців за кордоном (для більш тривалого перебування потрібно повідомити про це кубинське консульство). Поки що, уточнює BBC News, громадянам Куби дозволяють виїжджати за кордон не довше ніж на 11 місяців. Поправки в міграційне законодавство вступають в силу 14 січня 2013 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час Карибської кризи на Кубі воювали офіцери СС

Про заплановану лібералізацію правил виїзду за кордон згадувалося на VI з'їзді Комуністичної партії Куби, який пройшов у квітні 2011 року. Тоді нововведення позиціонувалися як туристична реформа, яка дозволить кубинцям виїжджати за межі країни на відпочинок. Дозвіл на виїзд з Куби коштує близько 150 доларів, а на всю процедуру збору документів може піти до 400 доларів. При цьому отримання виїзної візи гарантовано далеко не завжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куба готова до діалогу з Обамою про відміну економічної блокади

Ліберальні реформи на Кубі проводяться у рамках зміни курсу правлячої Компартії, який був узятий незабаром після передачі керівництва країною від Фіделя Кастро його братові Раулю. Зокрема, у 2011 році кубинцям дозволили вільний продаж автомобілів та нерухомості. У 2012 році було оголошено, що частину державних підприємств планується передати виробничим кооперативом з метою розвитку приватного сектора економіки.

Зараз ви читаєте новину «Кубинцям дозволять вільно виїжджати за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути