пʼятниця, 12 жовтня 2018 01:04

Кремль програв. Волкер прокоментував рішення Вселенського патріарха

Кремль програв. Волкер прокоментував рішення Вселенського патріарха
Посол США з питань України Курт Волкер: "Україна сьогодні більш об'єднана і орієнтована на Захід". Фото: Народный Корреспондент

Геополітичною поразкою Кремля стало рішення Константинопольського патріархату надати українським православним канонічну автокефалію.

Російське керівництво саме відштовхнуло українців від себе агресивністю та недалекоглядністю Кремля, вважає спеціальний посол США з питань України Курт Волкер, пише EUObserver.

"Україна сьогодні більш об'єднана, більш націоналістична і орієнтована на Європу, НАТО і Захід, ніж будь-коли раніше. І це прямий наслідок російського вторгнення в Україну і вбивства українців", - заявив американець.

Він переконаний, що унезалежнення церкви в Україні стане останньою жирною крапкою в процесі історичного розлучення Києва і Москви. Єдине застереження Волкера стосується лише мирного характеру створення помісної церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет особисто подякував Порошенку

"Сподіваюся, не буде жодних протестів і жодного насильства в Україні після рішення про автокефалію. Це було би трагедією", - наголосив представник США.

У четвер, 11 жовтня, синод Вселенського патріархату схвалив історичне рішення, котре відкриває шлях українським православним до об'єднання та отримання автокефалії. Ієрархам, священству та вірним УПЦ-КП і УАПЦ оголошено про їхню канонічність і повернуто їх до спілкування з православним світом.

Зараз ви читаєте новину «Кремль програв. Волкер прокоментував рішення Вселенського патріарха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути