Ексклюзиви
вівторок, 12 вересня 2023 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль по-новому захищає Москву від безпілотників

Кремль по-новому захищає Москву від безпілотників
Останніми тижнями Росія переглянула структуру своєї системи ППО малої та середньої дальності навколо Москви. Фото: pixabay.com

Російська Федерація переглянула структуру своєї протиповітряної оборони. Зокрема системи малої та середньої дальності навколо Москви.

Кремль прагне таким чином ефективніше захищатися від атак безпілотних літальних апаратів, які майже щодня атакують російську столицю, повідомило 12 вересня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Після численних ударів дронів по Москві Кремль останніми тижнями встановлює нові системи ППО. Російська влада надалі запевняє населення, що ситуація під контролем", – йдеться у повідомленні британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали персональний комплекс ППО Путіна

На початку вересня 2023 року російські системи ППО СА-22 довкола столиці були розміщені на висотних будинках. Раніше, після ударів по авіабазах в Енгельсі та Рязані в грудні 2022 року, Росія також розмістила ці системи на дахах офіційних будівель у Москві.

"Це, ймовірно, дозволить системі виявляти та вражати цілі. Однак, це рішення Кремля також покликане стати гучним запевненням громадськості в тому, що влада контролює загрозу", – додали в розвідці.

Москві загрожує удар українською модифікованою ракетою. Україна модифікувала протикорабельну ракету "Нептун", яку тепер можна використовувати як боєприпас класу "земля-земля".

Російській столиці та деяким об'єктам всередині Російської Федерації, які Україна не може вразити зброєю, переданою західними партнерами, загрожують модифіковані снаряди. Враховуючи обмеження на використання західної зброї проти цілей за межами України, у квітні цього року інженери працювали над модифікацією П-360 "Нептун" для застосування ракет із наземних цілей, але для цього була потрібна нова система наведення, якої на той момент не існувало

Зараз ви читаєте новину «Кремль по-новому захищає Москву від безпілотників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути