Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2008 15:12

Крадіжки багажу в аеропорту "Бориспіль" стануть неможливими

Керівництво міжнародного аеропорту "Бориспіль" та працівники Служби авіаційної безпеки проводять роботу з попередження та профілактики крадіжок майна пасажирів.

Як повідомили у прес-службі Міністерства транспорту та зв"язку України, в аеропорту вже прийнято ряд заходів для недопущення розкрадання майна пасажирів. Проводиться ротація персоналу вантажників та служби авіаційної безпеки. Також спільно з працівниками МВС здійснюються контрольні перевірки зберігання речей працівників та несподівані перевірки бригад вантажників під час завантаження/розвантаження багажу, вантажу, бортових відправлень та борових припасів на борту повітряного судна.

Вже визначено окремий контрольний пункт пропуску для проходу вантажів. Заплановано придбання спеціальних технічних засобів для транспортування багажу та збільшення кількості місць для пакування багажу у терміналах.

Проводиться закупівля мініатюрних камер для встановлення їх у вантажних відсіках.

Найближчим часом планується введення колективної матеріальної відповідальності для вантажників.

Обговорюється необхідність залучення сучаснішого технічного обладнання у процесі реконструкції терміналу "В" для перегляду багажу. З метою посилення нагляду в зонах контролю багажу виставлено додаткові пости Служби авіаційної безпеки.

Посилено контроль і перевірку транспорту, що виїжджає за межі та в"їжджає на територію аеропорту.

Працівники Служби авіаційної безпеки спільно з працівниками авіакомпаній проводять планові комісійні огляди багажу пасажирів "проблемних" рейсів (рейсів з великою кількістю скарг щодо нестачі вмісту багажу ) відповідно до графіку.

В аеропорту "Бориспіль" затверджено персональний склад комісії з питань правопорушень та боротьби зі злочинами і крадіжками на підприємстві. Засідання комісії проводиться один раз на місяць відповідно до рішення голови комісії.

Як повідомлялось, Генеральна прокуратура України у ході перевірки встановила численні факти порушень закону в роботі службових осіб аеропорту "Бориспіль", Державної авіаційної адміністрації Міністерства транспорту та зв`язку та органів внутрішніх справ щодо виконання покладених на них функцій із забезпечення збереження багажу пасажирів, запобігання його розкрадання, попередження цих злочинів та профілактики злочинності.

За даними Генпрокуратури, лише до найбільших авіаперевізників у 2007 році надійшло понад 11 тис. звернень пасажирів про відшкодування збитків від розкрадання багажу та майже 2 тис. - цього року, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Крадіжки багажу в аеропорту "Бориспіль" стануть неможливими ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути