Ексклюзиви
вівторок, 09 листопада 2010 17:21

Кожна п'ята дитина в Європі була жертвою сексуального насильства

Кожна п'ята дитина в Європі була жертвою сексуального насильства

Заступник генерального секретаря Ради Європи Мод де Бур-Букіккіо заявила, що кожна п'ята дитина в сучасній Європі зазнає сексуального насильства.

Про це Бур-Букіккіо повідомила, виступаючи в Москві на російсько-французькій конференції "Захист дітей від насильства", передає РИА Новости.

"Це страшні цифри", - сказала вона, наголосивши, що захист дітей від усіх форм насильства є політичним пріоритетом для країн-членів Ради Європи.

За словами Бур-Букіккіо, необхідно захистити дітей не тільки від прямих форм насильства, таких, як сексуальне насильство або тілесні покарання - не менш важливо звернути увагу на становище дитини, яка є свідком домашнього насильства стосовно власної матері.

Говорячи про захист маленьких громадян від жорстокості дорослих Мод де Бур-Букіккіо зазначила про роль міжнародних конвенцій, які містять в собі не тільки перелік конкретних заходів, але й механізми, що дозволяють відслідковувати і оцінювати виконання цих заходів державою.

Головним із цих документів заступник генерального секретаря Ради Європи назвала прийняту ще в 1950 році Європейську конвенцію з прав людини, сказавши, що, хоча "не всі це усвідомлюють", всі права людини на дітей поширюються.

Нагадаємо, раніше державне статистичне управління Італії опублікувало доповідь про сексуальне насильство або домагання щодо жінок, відповідно до якої більш ніж половина італійок хоч раз в житті зазнавали сексуального насильства.

Нагадаємо, Україна посідає 5 місце в Європі за рівнем насильства серед молоді, йдеться у звіті Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що у дитсадку на Одещині хлопчик намагався зґвалтувати дівчинку гілкою.

Зараз ви читаєте новину «Кожна п'ята дитина в Європі була жертвою сексуального насильства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути