вівторок, 19 березня 2019 14:26

Кошти на операцію зібрала, а на дорогу та реабілітацію не вистачає - сирота Оля Хижнякова просить допомоги у небайдужих

Кошти на операцію зібрала, а на дорогу та реабілітацію не вистачає - сирота Оля Хижнякова просить допомоги у небайдужих
Сирота Оля Хижнякова може поїхати до Харкова на операцію - не вистачає декілька тисяч гривень. Фото надала Оля Хижнякова

25-річна жителька Вишневого на Київщині Оля Хижнякова протягом останніх двох років збирала кошти на операцію. Має ідіоматичний правобічний грудний сколіоз 4-ї стадії. Через значне викривлення хребта внутрішні органи дівчини затиснені, що загрожує її життю.

"У мене голова йде обертом. Нарешті вдалось назбирати потрібну суму для операції. Вчора розмовляла із своїм лікарем, сказав у четвер приїжджати. А в понеділок, 25 березня, мають прооперувати", - розповіла дівчина у коментарі Gazeta.ua.

Складну операцію погодились зробити в Харківському навчально-науковому комплексі "Університетська клініка".

За словами хірурга Андрія Мезенцева, спочатку через грудну клітку видалятимуть диски і збільшать таким чином рухливість хребта в місці основної дуги викривлення. Після цього проведуть операцію на спині, встановлять конструкцію, яка скоректує кривизну хребта наполовину і запобіжить подальшій деформації. Завдяки цьому зникне навантаження на внутрішні органи пацієнтки.

Операція пройде у два етапи. Перший - вже у понеділок. Наступний - через 7-10 днів. Після того дівчині доведеться ще кілька тижнів лежати у лікарні на реабілітації.

"120 тисяч гривень підуть лише на імплантати, - каже Оля. - 78 тисяч потрібно заплатити у лікарняну касу, а все решта за роботу. Спілкуюсь із дівчиною, якій зробили одну таку операцію, але у Києві. Вона каже, що знадобилось ще додатково 7-8 тисяч гривень на ліки. Гроші на операцію я вже назбирала, а на квитки та реабілітацію поки не вистачає. Власних коштів у мене зовсім мало. Буду дуже вдячна тим, хто відгукнеться мені допомогти. Вірю, що моя мрія здійсниться."


Реквізити для допомоги дівчині:

5167 4901 1482 7513 Хижнякова Ольга Анатоліївна

Контакти Олі: 0(68) 983 98 84

Зараз ви читаєте новину «Кошти на операцію зібрала, а на дорогу та реабілітацію не вистачає - сирота Оля Хижнякова просить допомоги у небайдужих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути