четвер, 26 липня 2018 12:56

Копи розтрощили кожну шосту автівку в аваріях

Копи розтрощили кожну шосту автівку в аваріях
На ремонт поліцейських автомобіль витратили 2,5 млн гривень. Фото mvs.gov.ua

Протягом 2016-2017 років був пошкоджений 951 автомобіль патрульної поліції, на їхній ремонт із бюджету витратили 2,6 млн грн.

"Згідно зі звітом Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на забезпечення діяльності підрозділів, закладів та установ Національної поліції, в автопарку патрульної поліції 1876 автомобілів, більшість яких отримані в 2015-2016 роках. Із них 1196 автомобілів моделі Toyota Prius. На час аудиту кожна п'ята машина не експлуатувалася. У тому числі кожна шоста патрульна машина (313 штук) не працювала через пошкодження, отримані внаслідок ДТП. Ще 79 автівок не експлуатувались через технічну несправність", - повідомляють "Наші гроші".

В управлінні патрульної поліції у Львівській області з 92 автомобілів у неробочому стані та не експлуатується 47, у тому числі 43 патрульних автомобіля. У столичному управлінні з 300 автомобілів у неробочому стані 105. При цьому 95 машин пошкоджені у ДТП.

Деякі автомобілі протягом 2016-2017 потрапляли в аварії кілька разів. Столичні патрульні потрапляли в ДТП на деяких автомобілях 6-8 разів. На ремонт машин правоохоронців у 2016-2017 роках Департамент патрульної поліції витратив 2 млн 590 тисяч грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розбиваються поліцейські авто: добірка відео

На дорогах запрацює швидкісний контроль. Патрульні почнуть використовувати радари. Такими колись користувалися працівники ДАІ. Спочатку дотpимання швидкості перевірятимуть вручну. З наступного понеділка на поліцейські автомобілі встановлять тестери.

Зараз ви читаєте новину «Копи розтрощили кожну шосту автівку в аваріях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути