понеділок, 23 липня 2018 17:30

Радари і поліція на дорозі: як контролюватимуть водіїв після десятків смертей у ДТП

Радари і поліція на дорозі: як контролюватимуть водіїв після десятків смертей у ДТП
Поліція використовуватиме радари - такі мали у ДАІ. Фото: 35km.com.ua

У п'ятницю, 27 липня, на дорогах запрацює швидкісний контроль. Патрульні почнуть використовувати радари. Такими колись користувалися працівники ДАІ. Спочатку дотpимання швидкості перевірятимуть вручну. З наступного понеділка на поліцейські автомобілі встановлять тестери.

Причина - ДТП, які сталися наприкінці минулого тижня. Тоді в автомобільних аваріях загинуло більш ніж 20 осіб. Це більше, ніж за місяць бойових дій на Донбасі.

"Три роки тому вирішили, що фіксація порушень правил дорожнього руху має бути автоматичною. Тому з доріг прибрали ручні прилади для фіксації швидкості, які використовували в ДАІ. Автоматичну фіксацію не можуть запустити уже три роки. Тобто з 2015-го року ніхто не контролює швидкість на дорогах. Також нікого не притягають до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості", - розказує Gazeta.ua автоюрист Богдан Глядик.

Крім того, зараз поліція фактично не має контролю на дорогах. Система притягнення до відповідальності за матеріалами відеофіксації також фактично відсутня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після Житомирської трагедії до водіїв застосують жорсткі заходи контролю

"Якщо патрульні будуть контролювати порядок на дорогах і притягати до відповідальності порушників, з часом аварійність зменшиться. Все більше водіїв почнуть штрафувати. Відтак вони почнуть дотримуватися швидкісних режимів", - додає фахівець.

Зараз за перевищення швидкості на 20 км/год штраф 255 грн. Більше як на 50 км/год - 510 грн.

Минулої п'ятниці у Житомирській області сталася ДТП. Маршрутка врізалася у вантажівку, внаслідок чого загинули 10 людей, ще 10 отримали травми. У зв'язку з аварією в Україні стартували спецзаходи з перевірки пасажирського транспорту. Крім того, з'являться додаткові патрульні пости для контролю за безпекою. Слідкувати за дотриманням ПДД поліції допоможуть нацгвардійці.

Зараз ви читаєте новину «Радари і поліція на дорозі: як контролюватимуть водіїв після десятків смертей у ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути