пʼятниця, 13 грудня 2013 03:23

Координатори тернопільського Євромайдану уникнули домашнього арешту

"Молодець!", "Молодець!" – скандували для судді Тернопільського міськрайсуду прихильники тернопільського Євромайдану, які прийшли на судове засідання підтримати трьох координаторів майдану.

Володимир Стаюра, Марія Чашка та Марія Бабюк фігурують в кримінальному провадженні як підозрювані в організації захоплення приміщення органу влади. Саме так правоохоронці потрактували пікети облдержадміністрації 2-3 грудня, коли пікетувальники ставали рядами перед входами на стільки щільно, що працівники ОДА не змогли потрапити на роботу.

Слідчий вимагав, щоб щодо усіх координаторів обрати запобіжну міру – взяття під домашній арешт. Суддя це клопотання відхилив.

Натомість прийняв рішення до усіх підозрюваних застосувати найм'якшу міру запобіжного заходу – особисте зобов'язання. Воно передбачає, що усі перелічені активісти Євромайдану зобов'язані ходити до суду для надання показів, а також повідомляти слідчого у разі зміни адреси або наміру виїхати за межі міста.

Окрім цього суд заборонив їм до завершення розслідування заходити в приміщення облдержадміністрації, а також контактувати з чиновниками ОДА, які написали заяви про неможливість потрапити на роботу 2-3 грудня.

Директор Галицького коледжу Марія Бабюк після ухвали суду не приховувала радісних емоцій.

"Я можу тільки подякувати суду за таке рішення. Взагалі зараз у мене як керівника дуже багато роботи, не розумію, навіщо тільки через те, що я проявила активність на майдані, порушувати кримінальне провадження, вважаю, що воно порушено безпідставно. І замість того, щоб вирішувати робочі питання, мені доведеться щодня ходити давати покази. Ще й заборонили заходити в облдержадміністрацію, а маємо кінець року, треба затверджувати цифри на наступний рік: по енергоносіях, по зарплатах, по стипендіях. Значить не буду ходити, тепер ходитиме хтось інший ці питання вирішувати", – зазначила після судового засідання Марія Бабюк.

Близько сотні людей, які впродовж дня стояли під судом, щоб підтримати координаторів Євромайдану, рішення суду зустріли оплесками.

Зараз ви читаєте новину «Координатори тернопільського Євромайдану уникнули домашнього арешту ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути