середа, 11 грудня 2013 17:13

Тернопіль мобілізується на Євромайдан

Тернопіль мобілізується на Євромайдан
Фото: zz.te.ua

Сьогодні у Тернополі оголошено загальну мобілізацію.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Через новий штурм у Києві місцева влада закликала усіх їхати до Києва. А хто не може цього зробити і залишається у місті – виходити на майдан.

"Ми повинні боротись. Відстояти наші права, нашу гідність і наше майбутнє. Ми не можемо залишити жодного шансу цій владі продовжувати наругу над народом. Всі - на Київ", - звернувся до містян мер міста Сергій Надал на сайті міської ради.

Він чітко окреслив організації, що можуть продовжувати роботу. Це садочки, школи, лікарні. Усіх інших покликав прийти на майдан.

"Всі тернополяни, хто залишиться в місті - виходьте на майдан. Ніхто, крім структур забезпечення життєдіяльності міста - школи, садочки і лікарні, - не може виходити на роботу. Страйк триває. Немає нічого важливішого сьогодні як наш спільний рішучий і єдиний протест", - додав міський голова.

Схожу заяву оприлюднив і голова обласної ради Василь Хомінець.

"Дорогі земляки! Ви, із непереборним бажанням до перемоги, як ніколи сьогодні потрібні там, на Майдані Незалежності. Саме в Києві, у серці України, у ці дні вирішується доля нашої держави, доля кожного з нас. Ми не маємо права відступити і зрадити пам'ять наших героїв та переступити через майбутнє наших дітей. Закликаю мешканців області: усі, хто має змогу, - на Київ!", - наголосив Василь Хомінець.

Терміново їхати до столиці закликав також і штаб національного спротиву Тернополя. Групи для відправлення до столиці формуються на Театральному майдані, у наметі штабу страйкового комітету. А відправляють автобуси за кілька метрів від театру, біля пам'ятника Тарасові Шевченку. У соцмережах уже поширили гасла: "Вирушаєш на Київ – не їдь порожняком" та "Борітеся – поборете. Мобілізація на Київ біля памятника Тарасові Шевченку".

Зараз ви читаєте новину «Тернопіль мобілізується на Євромайдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути