Ексклюзиви
неділя, 06 червня 2021 06:47

Кому молитися про вдале заміжжя, вагітність та злагоду в родині

Кому молитися про вдале заміжжя, вагітність та злагоду в родині
6 червня моляться святій Ксенії Петербурзькій. Фото: uapc.te.ua

6 червня православна церква молитовно вшановує пам'ять святої Ксенії Петербурзької - православної юродивої дворянського походження, що жила в Санкт-Петербурзі у XVIII-XIX століттях.

Канонізована до лику святих 6 червня 1988 на Помісному соборі Російської православної церкви, відтоді щорічно її поминають у цей день.

Ксенія Григорівна Петрова народилася в першій третині XVIII століття - більш детальних відомостей про її народження та дитячі роки не збереглося. Вийшла заміж за придворного співака Андрія Федоровича Петрова. Жили на Лахтинській вулиці, яку пізніше перейменували на честь його імені - Андрія Петрова.

Раптова смерть чоловіка стала справжнім ударом для 26-річної Ксенії Григорівни. Найбільше вона переживала, що її коханий Андрій не встиг прийняти смерть за християнською традицією - сповідатися у гріхах. Жінка надягла чоловіків мундир та казала усім, що вона - Андрій, а Ксенія померла. Пожертвувала будинок та все майно людям. А сама стала ходити містом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День святої Ксенії: чого не можна робити сьогодні

Після того як одяг чоловіка від часу зотлів, вона стала одягатися в червону кофту і зелену спідницю, або в зелену кофту і червону спідницю, а на босих ногах носила стоптані черевики. Хоча люди пропонували їй теплий одяг і взуття, блаженна Ксенія не погоджувалася нічого брати. Милостиню, одержувану від добрих людей, намагалася роздавати знедоленим, не залишаючи собі практично нічого.

У світлий час доби юродива свята ходила міськими вулицями, іноді заходила до знайомих - для обіду та розмови. Уночі йшла в поле та гаряче молилася, стоячи на колінах, била доземні поклони на чотири сторони. Також вночі блаженна Ксенія носила цеглу для храму, який будувався на Смоленському кладовищі.

Подвиг юродства заради Христа, обраний Ксенією - один з найважчих. Люди, яких суспільство вважає божевільними, добровільно погоджуються на злидні, голод і холод, терпіння глузувань і образ. У той час, як люди насміхалися над зовнішнім, Бог прославив Ксенію за приховані в її серці любов, смиренність і доброту, наділивши свою угодницю дарами чудотворення і прозорливості.

Так, Ксенія напророкувала смерть імператриці Єлизавети Петрівни та імператора Іоанна Антоновича. Своїм даром прозорливості свята допомагала людям у їхньому життєвому устрої та спасінні душі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 червня церква вшановує замордованих 1218 воїнів, їх дружин та дітей

Блаженна Ксенія провела в юродстві 45 років і померла на самому початку XIX століття. Її поховали на Смоленському кладовищі Санкт-Петербурга. Цього дня до могили святої Ксенії відбувається паломництво. Люди несуть квіти на могилу, запалюють свічки. У святої Ксенії просять допомоги для вдалого заміжжя, вагітності, народження здорових дітей, миру та злагоди в родині.

Молитва святій Ксенії Петербурзькій

Блаженна Ксеніє! Я (своє ім'я) звертаюся до тебе з молитвою про допомогу в заміжжі! Прошу з'єднати мою долю з коханим і люблячим чоловіком - шляхетним, добрим, надійним, красивим, успішним, щоб мені став хорошим чоловіком, дитині моїй - справжнім батьком. Щоб жили ми в любові та злагоді й у достатку, ні від кого не залежали, щоб в серцях наших були тільки любов, доброта, надія. Щоб ми стали вірними люблячими подружжям, добрими хорошими щасливими батьками, щоб близьким нашим дарували любов і турботу. Почуй мою молитву, Блаженна Ксенія, змилуйся, прости мене за гріхи мої і допоможи в проханні моєму! Вкажи, де моя доля і щастя!

6 червня в іменослові згадуються Іван, Каллініком, Киріак, Маркел, Маркіян Мелетій, Меркурій, Микита, Палладія, Семен, Серапіон, Сергій, Степан, Сусанна, Фауст, Федір, Фелікс, Феодоріск, Фіст, Фотій (Фотина), Християн.

Зараз ви читаєте новину «Кому молитися про вдале заміжжя, вагітність та злагоду в родині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути