четвер, 02 грудня 2021 12:47

Компанія Ferrexpo продовжує реалізацію проєкту з очищення річки Дніпро

30 листопада 2021 року працівники Полтавського ГЗК, який входить у групу Ferrexpo, провели чергове зариблення річки Дніпро в місті Горішні Плавні Полтавської обл. У водні біоресурси вселили 2 т рослиноїдних риб, а саме: 1,5 т дворічного коропа й 0,5 т товстолоба, які допомагають у боротьбі з синьо-зеленими водоростями.

Зарибок придбали в державного підприємства "Іркліївський розплідник рослиноїдних риб" (Черкаська обл.) коштом Ferrexpo. До заходу долучилися працівники компанії, їхні родини та небайдужі місцеві жителі попри прохолодну погоду. Увесь процес зариблення відбувався під контролем представників Полтавського рибоохоронного патруля.

 

З 2020-го група Ferrexpo реалізує комплексний проєкт спеціальної допомоги річковій екосистемі Дніпра, що прилягає до операційної бази підприємств групи Ferrexpo, поповненням цієї річки рибою для боротьби зі шкідливими синьо-зеленими водоростями, які накопичуються впродовж літніх місяців.

Сергій Валковий, лідер проєкту, начальник департаменту єдиного корпоративного сервісу й кадрового адміністрування ПрАТ "Полтавський ГЗК": "Зариблення Дніпра - це наша постійна робота. Компанія Ferrexpo вже вклала понад пів мільйона гривень у цей напрям і планує і далі впроваджувати ініціативи зі збереження водних ресурсів нашого регіону. Це питання потребує комплексного розв'язання. Тому на місцевому рівні ми поширюємо інформацію серед населення про те, що необхідно прибирати сміття, не використовувати мийні засоби із формальдегідом, які спричиняють формування синьо-зелених водоростей, і дотримуватися правил, встановлених законодавством щодо риболовлі. Ми вже бачимо суттєве зменшення цвітіння води. І влітку наші чудові пляжі будуть довше доступними для купання".

 

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво й експорт високоякісних залізорудних окатків, які використовують у виробництві сталі. Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатків серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. 2020 року Компанія виробила 11,2 млн т залізорудних окатків. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, США. Акції Ferrexpo котуються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO. Додаткову інформацію можна знайти на сайті www.ferrexpo.com.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Ferrexpo продовжує реалізацію проєкту з очищення річки Дніпро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути