пʼятниця, 07 липня 2006 19:29

Комарі розділяють людей на смачних та не смачних

 

Люди не люблять комарів, а комарі, на жаль, "люблять" людей, але не всіх, і цю загадку, на щастя для людства, вдалося розгадати ученим. Британські біологи за допомогою добровольців змогли виявити хімічні елементи, що виділяються потовими залозами людини, які роблять нечисленних "щасливчиків" невразливими для москітів.

Спочатку за допомогою спеціальної Y-подібної камери були відібрані "смачні" та "несмачні" люди. Добровольцям було запропоновано прикладати долоні до отворів камери, при цьому в її тубус впускався комариний рій. Після цього "неапетитних" помістили в мішки з фольги, зібрали і дистилювали їх піт, який був підданий хімічному аналізу.

Результати перевершили всі очікування. Виявилось, що природний репелент, що виробляється організмом, примушує комарів за версту облітати людину. Формула репеленту не буде розкрита до того, як вона буде запатентована. Особливо важливе те, що він виявився ефективним як для боротьби із звичайними комарами, так і з москітами виду Аедес Єгипетський - переносниками збудників жовтої лихоманки, лихоманки денге та інших небезпечних захворювань, пише ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Комарі розділяють людей на смачних та не смачних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути