четвер, 27 грудня 2007 08:21

Колумбія погодилася на план Чавеса по звільненню полонених

Влада Колумбії схвалила план президента Венесуели Уго Чавеса по визволянню захоплених колумбійськими повстанцями у 2002 році заручників, повідомляє France Presse. Раніше Чавес заявляв, що операція по порятунку полонених може відбутися протягом сьогоднішнього дня, уточнює Associated Press.

Ряд високопоставлених чиновників, включаючи кандидата в президенти Колумбії Інгрід Бетанкур, були викрадені бойовиками Революційних збройних сил Колумбії (FARC) в лютому 2002 року. Місяць тому, в листопаді 2007 року, у розпорядженні правоохоронних органів з"явилися докази того, що заручники досі живі: у трьох спійманих повстанців були вилучені відеозаписи, на яких були відображені полонені. Можлива  дата запису - 24 жовтня 2007 року.

На відео також є три американці, викрадені 2003 року. Чи будуть вони звільнені за планом Чавеса, поки не уточнюється. Доля викрадених одночасно з Бетанкур колумбійців поки не відома.

Повстанці FARC ведуть війну з владою Колумбії з 60-х років минулого століття. Всього у полоні у марксистів знаходяться понад сорок осіб, яких бойовики збираються обміняти на своїх засуджених товаришів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Колумбія погодилася на план Чавеса по звільненню полонених ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути