понеділок, 28 червня 2010 16:52

Коломийські ветерани повернули Януковичу свої нагороди

Коломийські ветерани повернули Януковичу свої нагороди

Коломийські ветерани Другої світової війни повернули Президентові України Віктору Януковичу російські медалі, якими їх нагородили з нагоди 65-річчя перемоги у "Великій Вітчизняній".

Акцію урочистого повернення нагород група ветеранів організувала біля приміщення Коломийського "Укртелекому", повідомили в прес-службі Івано-Франківської обласної ВО "Свобода".

"Ми, діти війни, вирішили відіслати медалі Президентові, з проханням про українську медаль для вшанування жертв війни, бо перемога над німцями коштувала нам більше, як совєцька окупація, коли вивозили цілими селами наших батьків на Сибір", - зазначила художниця, громадська активістка Емілія Бережницька.

Вона згадує, як на її очах у рідному селі Голинь охоронці з вівчарками заганяли сусідів цілими родинами з малими дітьми в ешелони товарних вагонів, котрими вивозили на Сибір. По дорозі поводилися з ними, немов із худобою. А родина тим часом проживала по різних хатах села, щоб ніхто не зміг знайти.

Учасники акції запакували медалі у бандероль та відправили Віктору Януковичу з гаслами: "Ні президентській російсько-зірковій окупації"!, "Геть символам більшовицького окупанта України!", "Скажіть ні НКВДівській зірці на грудях України!", "Російська зірка та гестапо тепер у кожну хату!".

"Мій спогад є голосом мільйонів "дітей війни", переслідуваних минулим, кривавим "кипучим та могучим Отєчеством", а Президент обіцяв "прислухатись до думки кожного із нас", тому і повертаю свою медаль", - підкреслила Бережницька.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Коломийські ветерани повернули Януковичу свої нагороди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути