Ексклюзиви
неділя, 18 жовтня 2020 00:10

Колишній боєць створив майстерню дитячих іграшок
9

Житомирянин Вадим Бойко почав робити дитячі ігрові панелі, після того, як повернувся з Донбасу. Ідея такого бізнесу зявилась тоді, як чоловік перебував на фронті. В майстерню вклав кошти, які зміг там заробити.

"Спершу купив фрезер, а тоді разом із двома друзями дитинства стали думати, що на ньому можна зробити. Спробували бізіборди - ігрові панелі, на яких закріплені різні деталі, і в нас вийшло. Хоча, зізнаюся, спочатку не вміли нічого. Вчили з нуля, як розробляти моделі на комп'ютері, фрезерувати, фарбувати, складати їх в одне ціле".

Бізіборди розраховані на дітей від одного року до молодшого шкільного віку. Від віку дитини залежить, які елементи будуть розташовані на розвиваючій дошці. Майстерню назвали "RozvytokVB2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хоббі переросло в бізнес: українка робить горщики з бетону

Коштує бізіборд тисячу гривень. Майстер може виготовити його за індивідуальними побажаннями, ціна від цього не зміниться.

"Бізіборди робимо із фанери, а іграшки до них виготовляємо власноруч або замовляємо у магазинах. Кожен виріб принципово інший та максимально кольоровий", - каже чоловік.

Свої вироби намагаються фарбувати безпечною фарбою, а також слідкують, щоб усі деталі були добре прикручені.

"За пів року виготовив 50 бізібордів. Зараз переключився ще на деревяні карти з пазлами у вигляді областей. В подальшому хочу виготовляти навчальні дошки для шкіл", - пояснює.

Ірина Микитеєк з Чернівців несподівано почала займатись бізнесом. Чотири роки тoму жінка попросила своїх друзів, щоб принесли їй цукор і банки. Так вона стала варити варення різних видів і смаків. А цього року додала ще пастилу.

Зараз ви читаєте новину «Колишній боєць створив майстерню дитячих іграшок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути