пʼятниця, 13 листопада 2020 18:24

Коли Україна отримає вакцину від Covid-19

Коли Україна отримає вакцину від Covid-19
Перший транш вакцини буде у кількості, що дорівнює три відсотки населення - близько 1,25 мільйона доз. Фото: Reuters

Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від Covid-19 у 2-му кварталі 2021 року.

Вакцину проти коронавірусу Україна отримає в рамках Фонду глобального доступу до вакцин Covid-19 (COVAX). Про це повідомив голова Офіса Всесвітної організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт.

"Уряд України вже висловив зацікавленість бути частиною механізму COVAX і працює над національними документами, щоб задовольнити всі вимоги. Україна також зараз вирішує питання щодо визначення груп ризику, які слід вакцинувати першими", - зазначив Хабіхт.

Він також розповів, що кожна країна отримуватиме майбутню вакцину в кількості, що дорівнює 20% населення. У ВООЗ це називають "справедливим розподілом", аби дотримуватися принципу рівності на першому етапі кампанії із щеплення від Covid-19.

"Транш, що охоплює 20 відсотків населення країни, швидше за все, буде розподілений серед дорослих із високим ризиком, як, наприклад, літні люди та ті, які мають захворювання", - відзначив Хабіхт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені дослідили, чи є коронавірус у метро та автобусах

За його словами, Україна може розраховувати на виділення до 8,34 млн доз вакцини до кінця 2021 року, що становить 20% населення, відповідно до даних Держслужби статистики України.

"Вакцина постачатиметься траншами. І перший транш - 3 відсотки населення, це близько 1,25 мільйона доз. Вони, за попередніми припущеннями, можуть бути доступні країні в другому кварталі наступного року", - сказав Хабіхт.

Представник ВООЗ зазначив, що Україна має право отримувати вакцину, яка повністю буде оплачена або частково профінансована донорами за допомогою окремого механізму, що є частиною механізму COVAX. Водночас, остаточні умови й повний пакет підтримки будуть доступні пізніше після затвердження радою GAVI.

"Україні потрібно буде офіційно подати заявку на цю підтримку, відповідно до уніфікованих умов і процедур, які будуть затверджені для всіх 92 країн із низьким та середнім рівнем доходу", - додав голова Офіса ВООЗ в Україні.

За останню добу в Україні виявили рекордну кількість нових хворих на корнавірус - 11 787. Із них дітей – 388, медпрацівників – 555. Станом на ранок 13 листопада маємо 512 652 лабораторно підтверджені випадки Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Коли Україна отримає вакцину від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути