Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2019 17:06

Поліція просить Раду посилити покарання за насилля над дітьми

Поліція просить Раду посилити покарання за насилля над дітьми
фото: Тетяна САРАХАН Сергій Князєв озвучив, скільки дітей вбили за цей рік

Після вбивства Дарини Лук'яненко на Одещині, яке сколихнуло країну, варто посилити кримінальну відповідальність для людей, які вчинили такі злочини.

Дітей треба захистити від сексуального насильства, сказав під час брифінгу у Вінниці голова Національної поліції України Сергій Князєв.

"Цьогоріч понад 50 дітей убито. І питання, як захистити наших дітей, стоїть перед нами усіма", - сказав Сергій Князєв.

Національна поліція була одним із ініціаторів подання петиції щодо посилення покарання за сексуальні злочини щодо дітей до Верховної Ради.

"Перший заступник голови поліції В'ячеслава Аброськін декілька разів повідомляв, що це біда. Хочемо достукатися до Верховної Ради, швидше розглянути цей законопроект №6607. Нехай вони приймуть його чи в тому чи в іншому ракурсі, але приймуть обов'язково. Це повинен бути Єдиний реєстр осіб, які притягались до кримінальної відповідальності за сексуальні злочини щодо неповнолітніх", - розповів Сергій Князєв.

Такий реєстр існує в європейських країнах. Підвищена увага до цих людей – це велика профілактика, це зупиняє цих осіб, зазначив Князєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство 9-річного хлопчика в Києві: розповіли про його родину

"Ми це побачили у Польщі. Якщо людина притягалась за педофілію чи сексуальні збочення, це всім відомо. Знають її адресу. Там навіть ринкова ціна міняється на житло поряд із тією людиною, яка живе там. Фірма, яка бере її на роботу, бере за неї відповідальність", - зауважив керівник поліції.

Розслідування всіх злочинів, скоєних щодо дітей, перебувають на жорсткому контролі керівництва поліції. Для проведення пошукових і слідчих дій задіюється максимальна кількість особового складу, наголосив голова Національної поліції.

У Іванівці на Одещині не вщухають розмови про жорстоке убивство 11-річної Дарини Лук'яненко. Дівчинка зникла вдень 13 червня дорогою до школи.

На 7-й день пошуків її тіло знайшли у вигрібній ямі туалету в дворі підприємців Тарасових. У злочині зізнався їхній молодший син – 22-річний Микола. До того його кілька разів допитували в поліції, а двір оглядали. Проте свою причетність до злочину він відкидав. Не вірили у його провину і батьки.

Зараз ви читаєте новину «Поліція просить Раду посилити покарання за насилля над дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути