субота, 22 червня 2019 10:45

Убивство 11-Дарини Лук'яненко: що розповідали батьки підозрюваного, думки місцевих
5

У Іванівці на Одещині не вщухають розмови про жорстоке убивство 11-річної Дарини Лук'яненко. Дівчинка зникла вдень 13 червня дорогою до школи. На 7-й день пошуків її тіло знайшли у вигрібній ямі туалету в дворі підприємців Тарасових.

Автор: od.npu.gov.ua
  Дарина Лук'яненко зникла дорогою до школи. За тиждень її знайшли вбитою
Дарина Лук'яненко зникла дорогою до школи. За тиждень її знайшли вбитою

У злочині зізнався їхній молодший син – 22-річний Микола. До того його кілька разів допитували в поліції, а двір оглядали. Проте свою причетність до злочину він відкидав. Не вірили у його провину і батьки.

У день, коли було знайдено тіло дівчинки, батько Миколи, Геннадій Тарасов був на ринку. Відважував товар, домовлявся з постачальниками про розстрочку. Скаржився на поліцію.

Автор: Крапка
  Батько підозрюваного Геннадій Тарасов у провину сина не вірив. Скаржився на поліцейських, що наробили збитків під час обшуків
Батько підозрюваного Геннадій Тарасов у провину сина не вірив. Скаржився на поліцейських, що наробили збитків під час обшуків

"Наступного ранку після зникнення Даші, о десятій годині, дитину (мова про 22-річного Миколу – Gazeta.ua) висмикнули на допит. Прийшов о шостій вечора. Потім прийшли до нас у двір. Вони нам стільки шкоди наробили! Як сарана налетіли! Погнули шифер, поламали ворота, потоптали всю розсаду, потоптали всю картоплю. 25 осіб тоді до нас прибігло, і хто за ними устежить? У будь-який момент могли підкинути щось, а потім скажуть: "Ми знайшли", – обурювався чоловік, передає "Крапка".

Трохи пізніше до розмови приєдналася дружина Геннадія – Марія Тарасова. Просила нічого не публікувати, що сказав чоловік. Аби не нашкодити синові. Мовляв, його знову повели на допит і хочуть зробити винним. Казала, що він кілька разів проходив перевірку на детекторі брехні і провалив її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одягли каску та бронежилет: фото та відео зі слідчого експерименту у справі Дарини Лук'яненко

Після школи Микола вступив до коледжу, потім з незрозумілих причин повернувся додому, замкнувся. Жив із батьками, але не спілкувався з ними. Їв у своїй кімнаті, зачиняв її на засув зсередини. Днями безперервно грав на комп'ютері, дивився серіали. Після зникнення Даринки він почав частіше виходити з дому, навіть шукав її разом з селянами в навколишніх посадках і занедбаних будинках. Тепер в Іванівці розповідають, що Геннадій Тарасов часто і без приводу бив синів, коли ті були підлітками.

Автор: 24 канал
  Микола Тарасов зізнався у вбивстві Дарини. Розповів, що покликав  її у двір, де напав. За скоєне його можуть ув'язнити довічно
Микола Тарасов зізнався у вбивстві Дарини. Розповів, що покликав її у двір, де напав. За скоєне його можуть ув'язнити довічно

"Звичайно, через це Микола злився. І, може, він не педофіл, не хотів ґвалтувати Дашу, а зірвався на ній. Вона була життєрадісною, завжди веселою, це сонечко всі любили. Його – навпаки", – розповіли у селищі.

Ще кілька днів тому сім'я вважалася благополучною. Тепер їм погрожують спалити будинок і зламати контейнер на ринку, завантажити продукти на машину і вивалити на подвір'я. У те, що вони не знали про труп у дворі – місцеві не вірять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрилася страшна правда про батька підозрюваного у вбивстві 11-річної Дарини

"Я тітці Маші вірила, підтримувала її, коли вона йшла на обшук і твердила, що сина намагаються оббрехати. Вона згадувала, що до неї приходили кінологи і нічого не знайшли. Вона ще мені сказала: "Якщо він убив, то куди б сховав труп?", а я відповідаю: "Як куди? У морозилку" (поруч з житловим будинком у Тарасових стоїть склад для товару –Gazeta.ua). І тоді тітка Маша замовкла, а потім: "Ой, у нас не працюють морозилки, тільки холодильник". Але вони ж того дня отримували м'ясо, вони ж його десь зберігають. Чи не міг він спочатку заховати тіло в холодильник? А вже потім сам або за допомогою батьків викинув його в каналізацію? Може, через це воно збереглося? Я сподіваюся, що вони дійсно не причетні, інакше їх чекає самосуд", – розповіла мешканка селища Ольга.

Пізніше Марія Тарасова вибачалася перед людьми.

Автор: Obozrevatel
  Мати підозрюваного Марія Тарасова привселюдно відмовилася від сина, коли в їхньому дворі знайшли тіло вбитої Даринки
Мати підозрюваного Марія Тарасова привселюдно відмовилася від сина, коли в їхньому дворі знайшли тіло вбитої Даринки

"Вибачте, що виростила такого монстра. Чекала від нього підлості для нас, але не для дитини", - сказала вона.

При цьому в селищі кажуть, що їм потрібні не вибачення, а перевірка на детекторі брехні. Сусідам жінка уже говорила, що збирається продавати бізнес і будинок та виїхати із селища. Їхня ятка на ринку закрита. У день похорону Дарини Марія Тарасова відкрилася, аби торгувати, але її вигнали з ринку.

Автор: Страна
  Дарину поховали у закритій білій труні. Попрощатися з нею прийшло усе селище. Сліз не стримували навіть чоловіки
Дарину поховали у закритій білій труні. Попрощатися з нею прийшло усе селище. Сліз не стримували навіть чоловіки

З Дариною Лук'яненко попрощалися в Іванівці 21 червня. Ховали дівчинку у закритій білій труні. На похорон прийшло усе селище. Люди несли квіти та м'які іграшки, сліз не стримував ніхто. Того ж дня у Київському райсуді Одеси Миколу Тарасова арештували без права на заставу. У ході засідання він зізнався, що покликав Дарину і попросив на хвилинку зайти. Уже в дворі на неї напав, хотів зґвалтувати. Дівчинка пручалася. Тоді він її задушив, вдарив кілька разів шилом у шию. Роздягнув догола та кинув тіло у 3-метрову вигрібну яму. Аби не спливло, до ніг прив'язав каміння.

Зараз ви читаєте новину «Убивство 11-Дарини Лук'яненко: що розповідали батьки підозрюваного, думки місцевих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути