Ексклюзиви
неділя, 04 березня 2007 12:58

КНДР погодилась згорнути свою ядерну програму

КНДР повністю готова згорнути свою ядерну програму і надати доступ до ядерних об"єктів інспекторам МАГАТЕ. Про це заявив представник Південної Кореї на переговорах в Нью-Йорку Чун Юнг Во.

Заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Кім Ге Гван з вівторка перебуває у Нью-Йорку в рамках першого офіційного візиту подібного рівня в США з 2000 року.

- Я не думаю, що залишилися якісь сумніви з приводу готовності Північної Кореї приступити до здійснення первинних кроків з припинення своєї ядерної програми. Пхеньян виразив згоду на це і має намір повністю виконати всі необхідні зі свого боку зобов"язання", -заявив Чун Юнг Во після зустрічі зі своїм північнокорейським колегою Кім Ге Кваном.

За підсумками останнього раунду шестисторонніх переговорів в Пекіні Північна Корея в обмін на допомогу зобов"язалася зупинити і опечатати ядерний реактор в Йонбені, надати список ядерних об"єктів і допустити в країну інспекторів МАГАТЕ, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «КНДР погодилась згорнути свою ядерну програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути