середа, 14 травня 2008 13:23

Клінтон боротиметься за посаду президента США до перемоги

Сенатор і колишня перша леді США Хілларі Клінтон оголосила після перемоги на праймеріз у демократів у штаті Західна Вірджинія, що вона продовжуватиме перегони за Білий дім. "Я, як ніколи. твердо маю намір продовжувати цю кампанію", - заявила вона на мітингу своїх прихильників в Чарльстоні, після того всі провідні телекомпанії США виступили з прогнозом про те, що вона отримала перемогу на праймеріз у цьому штаті.

Вона відзначила, що за підтримки виборців вона може стати офіційним кандидатом від демократів і перемогти на виборах в листопаді. "Я можу привести нашу партію до перемоги на загальних виборах", - сказала сенатор.

"Факт полягає в тому, що з 1916 року ніхто з демократів не вигравав Білий дім, не вигравши в Західній Вірджинії", - сказала вона. "Дехто хоче скоротити ці перегони. Вони говорять - здайся, це дуже важко, гора дуже висока, але тут, в Західній Вірджинії, ви дещо розумієте про важкі дороги і гірські вершини", - сказала Клінтон виборцям штату, відомого своїм гірським ландшафтом.

Попередивши про те, що "багато хто хотів би оголосити кандидата до того, як підраховані бюлетені або навіть до того, як вони опущені", Клінтон заявила, що "ці перегони ще не закінчилася".

Відзначимо, що ні вона, ні лідер перегонів сенатор-демократ Барак Обама не отримали ще кількості голосів, необхідних їм для перемоги, Клінтон закликала забезпечити, щоб на майбутньому з"їзді демократів були враховані голоси делегатів від штатів Мічиган і Флорида, які поки дискваліфіковані керівництвом партії. На праймеріз в цих двох штатах перемогла Клінтон.

"Відповідно до правил нашої партії, коли ви врахуєте всі 50 штатів, те число делегатів, необхідних для перемоги, складе 2 тисячі 209, і ніхто з нас поки що не досяг цієї межі", - заявила Клінтон.

Останні дільниці для голосування у Західній Вірджинії закрилися о 02:30 к.ч. До цієї години бюлетені оброблено на 30% ділянок. Поки Клінтон отримує 64% голосів, Обама - 29%.

Під час сьогоднішніх праймеріз в цьому штаті "розігрувалися" голоси 28 делегатів загальнонаціонального з"їзду демократичної партії, де буде офіційно названий претендент від партії на посаду голови Білого дому.

Сьогоднішня перемога Клінтон має в першу чергу "іміджевий" характер для колишньої першої леді, оскільки результат голосування у Західній Вірджинії не дозволяє їй обійти свого суперника Барака Обаму, який як і раніше зберігає лідерство президентських перегонів серед демократів.

За даними передвиборного штабу Обами, перед сьогоднішнім голосуванням розрив у кількості голосів делегатів з"їзду на користь Обами складав 180 голосів.

До початку праймеріз в Західній Вірджинії Обама отримав підтримку 1 тисячі 879 делегатів, Клінтон - 1 тисячі 699 делегатів. Для того, щоб бути висунутим на з"їзді, кандидатові-демократові необхідно заручитися підтримкою 2 тисяч 25 делегатів.

Відзначимо, що у республіканців праймеріз останнім часом носять формальний характер, оскільки єдиний кандидат від Республіканської партії вже визначився. Ним є сенатор від штату Аризона Джон Маккейн.

Крім того, в боротьбу за посаду президента США вступив ще один кандидат - колишній конгресмен-республіканець, а зараз представник Лібертаріанської партії Боб Барр, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Клінтон боротиметься за посаду президента США до перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути