субота, 13 жовтня 2018 19:51

Клімкін назвав "ідіотськими" чутки про депортацію людей з другим паспортом

Клімкін назвав "ідіотськими" чутки про депортацію людей з другим паспортом

Українська влада не збирається депортувати жителів Закарпаття з подвійним громадянством.

"Друге громадянство не передбачено українським законодавством, але прямого покарання за це немає, і ось всі ці петиції (опублікована петиція на сайті Верховної Ради - ред.), які дуже турбують зараз угорську громаду, - звичайно, ми їх засуджуємо. Яким чином можна говорити про депортацію наших громадян, які, хоча і протиправно, отримали друге громадянство, але тим не менш, ми ж їх за це не караємо", - заявив глава МЗС Павло Клімкін на прес-конференції в Ужгороді після зустрічі з представниками угорської меншини Закарпаття.

"Я ще раз це пояснив, що не хвилюйтеся, оскільки тут якісь такі ідіотські міфи циркулюють: всіх будуть з дуальними паспортами тепер депортувати. Кого будуть депортувати? Для чого депортувати? Чи не пропускати через кордон. Кого не пропускати, для чого? І ці ідіотські міфи - вони реально поширюються", - заявив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація буде загострюватись" - дипломат про конфлікт з Угорщиною

"Частково вони йдуть з угорських ЗМІ. Ми знаємо, оскільки там все, що завгодно писали. Але тим не менше, це звичайно провокаційна петиція, яку ми можемо засудити. Але чітко сказати - виконуйте всі українські закони. Якщо подвійне громадянство не передбачено українським законам, ці закони потрібно виконувати. Але карати за це подвійне громадянство ніхто не збирається", - підкреслив Клімкін.

Послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню вручена нота про те, що консул Угорщини в Берегові Закарпатської області оголошений персоною нон-грата. Він повинен залишити територію України протягом 72 годин.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін назвав "ідіотськими" чутки про депортацію людей з другим паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути