Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2020 20:12

Опублікували новий рейтинг кандидатів на посаду столичного мера

Опублікували новий рейтинг кандидатів на посаду столичного мера
Кличко лідирує в рейтингу кандидатів на посаду мера столиці. Фото: Reuters

Чинний міський голова Києва Віталій Кличко лідирує в рейтингу кандидатів на посаду мера столиці, майже вдвічі випереджаючи найближчого конкурента.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного громадською організацією "Передові правові ініціативи".

За Кличка готові проголосувати 35% опитаних із числа тих, хто має намір брати участь в голосуванні та вже визначивсяз вибором. На другому місці — Микола Тищенко зі "Слуги народу" з 18,8%. У першій п'ятірці кандидатів також Олексій Гончаренко з "Європейської солідарності" (8%), самовисуванець Андрій Пальчевський (6,5%), Віталій Нестор з ВО "Батьківщина" (6%). Решта кандидатів набрали менше 5%.

Кияни позитивно оцінили роботу Кличка та його команди у боротьбі з COVID-19. Зокрема, 62,6% назвали діяльність мерії "дуже ефектив-ною" або "швидше ефективною".

"Команда мера оперативно забезпечила необхідні закупівлі для медиків і організувала медикам доплати з міського бюджету. Також кияни звертають увагу на якісну комунікацію міського голови і регулярне інформування щодо ситуації з COVID-19", — повідомляють автори дослідження.

Порівняно з попереднім соцопитуванням, який проводився місяць тому, збільшилася кількість киян, які вважають, що президент Володимир Зеленський на прийдешніх виборах мера Києва має підтримати Кличка. Так вважають 33% респондентів. На другому місці щодо президентської підтримки виявився Микола Тищенко (22,5%), на третьому — Олександр Ткаченко (7,1%).
Соцдослідження провели 21 червня 2020 року методом телефонного інтерв'ю. Всього опитали 15155 респондентів — жителів Києва в десяти районах столиці у віці старше 18 років. Похибка репрезентативності не перевищує 1,5%.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували новий рейтинг кандидатів на посаду столичного мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути