Ексклюзиви
четвер, 15 липня 2010 17:37

Київські бювети віддадуть бізнесменам

Київські бювети віддадуть бізнесменам

У столиці не працює кожен третій бювет. Гроші на їх ремонт і утримання збиратимуть з підприємців.

Міські бювети зараз перебувають на балансі районних адміністрацій, "Київводоканалу", і комунальних підприємств. Ремонт водяних колонок власники фінансують за залишковим принципом. З 206 київських бюветів 76 не працюють. Щоб вирішити проблему, перший заступник столичного голови Олександр Попов пропонує створити окреме комунальне підприємство, яке опікуватиметься водяними колонками в місті.

"Цій структурі треба передати усі бювети, виділити ресурси для утримання їх у належному технічному стані. Гроші можна знайти не тільки в бюджеті міста. Можна залучити бізнесові структури," - заявив чиновник сьогодні під час прес-конференції в мерії.

Приватні підприємства виступатимуть в якості спонсорів. Воду з бюветів, за словами Попова, можна буде брати безкоштовно. Це обов'язкова вимога міської влади. Чиновник вважає, що участь бізнесу в соціальному проекті з утримання бюветів буде необтяжливою. Витрати на експлуатацію колонок порівняно невеликі, а столичні бізнес-структури володіють чималими фінансовими потужностями.

Крім того, міська влада, за словами Попова, обіцяє покращити якість питної води, яку кияни отримують з водогону.

"Зараз вода відповідає усім санітарним нормам. Але в світі вимоги до якості жорсткіші. Настав час поставити питання про покращення якості води у київському водогоні," - сказав Олександр Попов.

Для цього в мерії обіцяють розробити і запровадити програму з покращення стану підземних і поверхневих джерел питної води, поліпшити технологію її очищення і підготовки, а також запровадити технології доочищення перед подачею кінцевому споживачеві.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Київські бювети віддадуть бізнесменам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути