середа, 09 червня 2010 05:45

"Вода з бювета пахне тухлими яйцями"

"Вода у пляшках почала дорожчати. А вода з бювету пахне тухлими яйцями. Чи можна вдома очистити воду з-під крана так, щоб вона не поступалася якістю бутильованій?"


Запитує Андрій Карпенко з Києва


— Воду з-під крана можна перетворити на майже дистильовану, — каже кандидат хімічних наук Юрій Большак, 62 роки. — Для цього достатньо придбати мембранний фільтр. Його пори такого розміру, як молекули води. На такій воді добре готувати, бо вона не має присмаку. Але для щоденного пиття дистильована вода не підходить, бо позбавлена необхідних мікроелементів. Через брак кальцію і магнію збільшується ризик серцево-судинних захворювань. Тому питну воду треба очищувати вугільним фільтром. Літр води в ньому очищується за годину.

Юрій Большак радить вбудувати у трубопровід два фільтри і пускати воду на кухні через два крани.

— Якщо купити пару фільтрів немає змоги, поставте лише мембранний для готування страв, а для пиття використовуйте або бутильовану воду, або набирайте з бювета. Навіть якщо остання пахне тухлими яйцями, вона все одно значно корисніша, ніж з-під крана. Сірководень, який спричинює такий запах, вивітрюється з води за півгодини.

Зараз ви читаєте новину «"Вода з бювета пахне тухлими яйцями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути