понеділок, 16 серпня 2010 17:32

Київське повітря задимлене не через пожежі, а через смог

Київське повітря задимлене не через пожежі, а через смог
Кількість азоту діоксиду у київському повітрі на деяких вулицях перевищує норму у 1,5-2,5 рази, вуглецю оксиду - у 2,5 рази.

Про це на прес-конференції заявив головний державний санітарний лікар Києва Анатолій Пономаренко

Зазвичай київська Санепідемстанція робить 200 замірів у повітрі за різними показниками. 2 серпня, коли на вулицях Києва спостерігалося задимлення, чиновники зробили 400 замірів.

"Виявилося, що повітря брудне не через пожежі, а більшою мірою, через автомобілі й промислові викиди. Концентрація шкідливих речовин у цей період майже не відрізняється у порівнянні з іншими днями, наприклад, тиждень, місяць чи рік тому. Брудне повітря - це гірка норма для столиці. Київ давно входить у десятку найбільш загазованих міст України. Гранично-допустимі концентрації шкідливих речовий у Києві спостерігаються завжди", - сказав лікар.

Він наголосив, що зараз склалася атипічна гідрометеоситуація з майже призупиненим рухом повітря. Третій тиждень у повітрі тримається явище температурної інверсії. Таким чином, створюється нехарактерний для звичайних умов дим у повітрі.

"Ми почали спостерігати погані показники після того, як у місті перевалило за півмільйона одиниць транспорту. Тепер у Києві зареєстровано мільйон машин. А скільки проїжджає транзитом? Тому за рахунок автотранспорту ми маємо цілорічне забруднення повітря", - заявив Пономаренко і пообіцяв, коли спека спаде, повітря стане прозорішим.

Нагадаємо, два тижні тому на території низки областей України почало спостерігатись переміщення забруднених повітряних мас.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Київське повітря задимлене не через пожежі, а через смог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути