пʼятниця, 27 листопада 2009 10:43

Київрада працювала 17 годин і закрилася під ранок

Київрада працювала 17 годин і закрилася під ранок

Слухання в Київраді – нова форма роботи депутатів - початок яких був призначений на 10.00 26 листопада, тривали 17 годин.

Розгляд порядку денного завершився близько третьої ночі.

Загалом до порядку денного слухань було внесено 12 питань щодо найбільш резонансних конфліктів столиці, до яких з голосу запропонували ще 5, з яких одне – особисто ініційоване Президентом України.

В середньому обговорення одного питання тривало дві години.

Близько 23.00, коли депутати перейшли до другої половини порядку денного, секретар Київради Олесь Довгий на кілька хвилин перервав своє спілкування з депутатами через дзвінок на мобільний телефон.

По завершенню розмови він повідомив депутатському корпусу, що телефонував Президент країни: "Він спостерігав і знає нашу з вами працездатність, і знає теми питань, які ми взялися вирішити, і є надія, що ми розглянемо й інші питання".

За словами О.Довгого, у розмові з Президентом було порушено питання, що стосується виселення видавництва української енциклопедії.

"Ставлю на голосування позицію Президента України щодо включення до порядку денного по розгляду конфліктної ситуації, яка склалась навколо цього видавництва, запросити суб"єктів зазначеного звернення та прийняти відповідне рішення", - звернувся він до депутатів, які підтримали цю пропозицію своїм голосуванням.

У ході слухань, крім найболючіших питань, порушених безпосередньо мешканцями столиці, депутати також проголосували проекти, що стосуються господарства міста, зокрема прийняли рішення про створення буферних парків, а також затвердили Детальний план території (ДПТ) мікрорайону "Осокорки". Цей проект рішення затверджувався вже о 2.40 ночі і після цього останнім питанням було створення комісії з питання, ініційованого Президентом.

У зв"язку з пізнім часом завершення роботи початок сьогоднішнього засідання Київради було перенесено з 10.00 на 13.00.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Київрада працювала 17 годин і закрилася під ранок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути