середа, 25 листопада 2009 17:12

Черновецького змусять звільнити своїх родичів

Черновецького змусять звільнити своїх родичів

Заступник голови Верховної ради Микола Томенко заявляє, що мер Києва Леонід Черновецький повинен розмежувати сімейні стосунки і посадові обов"язки.

За його словами, з 1 січня 2010 року набирає сили закон "Про принципи попередження і протидії корупції", згідно з яким державні службовці не можуть мати в підпорядкуванні близьких їм осіб.

У випадку якщо близькі особи перебувають у безпосередньому підпорядкуванні, вони повинні протягом 15 днів вжити заходів з усунення таких обставин.

"Можливості спілкування столичного мера з близькими особами в робочий час будуть значно обмежені, оскільки відповідно до закону, близькими особами є чоловік і жінка, діти, батьки, рідні брати і сестри, дідусь, бабуся, онуки, усиновителі, усиновлені, а також особи, що постійно проживають із суб"єктом і ведуть з ним загальне господарство", - сказав Томенко.

За його словами, заборона держслужбовцям мати в підпорядкуванні близьких осіб торкнеться сина мера Києва Степана Черновецького, який на даний момент обіймає посаду глави тендерного комітету КМДА, дочки і дружини мера, які нині є радниками міського голови.

Томенко нагадав, що "ні для кого не секрет, що декілька родичів мера Києва є депутатами його фракції в Київраді".

За словами віце-спікера, прийняття такого закону повинне сприяти оздоровленню київської влади, де "рівень сімейних відносин і кумівства давно перевищив усі допустимі межі".

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Черновецького змусять звільнити своїх родичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути