Ексклюзиви
четвер, 18 березня 2010 14:23

Кияни живуть довше, ніж жителі інших регіонів

Кияни живуть довше, ніж жителі інших регіонів
Середня тривалість життя мешканців Києва на три роки більша, ніж мешканців інших регіонів України, проте на сім років менша, ніж громадян країн Європейського Союзу.

Такі дані оприлюднила під час підсумкової колегії начальник головного управління охорони здоров"я та медичного забезпечення КМДА Людмила Качурова.

Вона вказала на те, що за офіційними даними, на сьогоднішній день тривалість життя киян становить 71,5 років: 66,5 - серед чоловіків і 76,3 - серед жінок. Для порівняння, показник у країнах Євросоюзу складає - 78,5 років.

Також Качурова зазначила, що демографічна ситуація в столиці оцінюється як стабільно позитивна. За офіційними даними, у Києві відбувається щорічне збільшення населення, причому як за рахунок міграційних процесів, так і за рахунок постійного збільшення народжуваності та стабілізації показників смертності.

"Чисельність населення Києва станом на 1 січня 2010 року, за даними офіційної статистики, склала понад 2 млн 785 тисяч осіб. Однак, за даними медичних дільниць, у столиці отримують медичну допомогу 5 мільйонів осіб за рахунок іногородніх працівників та їх сімей. У 2009 році у місті народилося понад 32 тисячі дітей, у тому числі: 51% хлопчиків і 49% дівчаток. У порівнянні з минулим роком це на 520 немовлят більше", - повідомила чиновник, повідомляє ЛIГА.

Зараз ви читаєте новину «Кияни живуть довше, ніж жителі інших регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути