вівторок, 20 травня 2008 14:39

Китайський спецназ врятував 312 жителів в провінції Сичуань після землетрусу

Життя 312 жителів села Тибету в провінції Сичуань, які були відрізані від зовнішнього світу кам"яними завалами, врятували бійці бригади військ спеціального призначення Народно-визвольної армії Китаю (НОАК).

Стало відомо, що вісімдесят бійців китайського спецназу з мобільної піхотної бригади Цзінаньського військового округу НОАК (Схід Китаю) провели рятувальну операцію з розблокування жителів високогірного села Тибету Сіер, розташованого у високогірному автономному районі Тибету Пін"у провінції Сичуань.

Повідомляється, що через украй важкі метеоумови китайська армія не могла використовувати вертольоти для проведення рятувальної операції у високогірній частині Сичуані.

У зв"язку з цим, китайські спецназівці, під командуванням командира бригади Ян Веньяо, зробили складний 120-кілометровий піший перехід в горах на висоті більше чотирьох тисяч метрів.

Кожен китайський боєць ніс на собі 40 кілограмів медикаментів і продуктів для голодуючих жителів заблокованого завалами села Тибету Сіер.

Прибувши на місце, бійці цзінаньської бригади спецназу організували евакуацію жителів села Тибету, що постраждали від землетрусу, на рівнинну частину провінції Сичуань.

По дорозі назад з гір на рівнину, китайські військові на своїх руках несли поранених жителів, людей похилого віку і малолітніх дітей.

Як відомо, землетрус магнітудою 8 стався в провінції Сичуань 12 травня, він спровокував кам"яні завали на високогірних дорогах в автономних районах Тибету провінції. Багато сіл Тибету було повністю відрізано могутніми каменепадами від рівнинної частини провінції і перестали отримувати необхідні медикаменти і продовольчі товари.

У високогірній частині провінції Сичуань також утруднений телефонний і стільниковий зв"язок. Велике число пострадавших не можуть отримати своєчасну медичну допомогу.

За останніми даними, кількість жертв землетрусу в Китаї досягла 40 тисяч 75 людей.

Тільки у провінції Сичуань загинули понад 33 тисячі людей, більше п"яти тисяч залишаються під завалами. Передбачається, що загальна кількість жертв трагедії може досягти 70 тисяч людей. Зниклими безвісті в цілому вважаються близько 210 тисяч жителів постраждалого регіону.

Китай випустить спеціальні поштові марки, всі кошти від продажу яких підуть на допомогу жертвам землетрусу в провінції Сичуань.

13 мільйонів марок з трьома сердечками на червоному фоні поступлять в обіг вже з червня. Очікується, що продаж марок принесе постраждалим чотири мільйони доларів.

Зазначимо, що вчора китайський уряд дав згоду на те, щоб іноземні медичні бригади брали участь в наданні допомоги постраждалим в результаті руйнівного землетрусу, котрий зруйнував південний захід Китаю тиждень тому. Раніше Китай не допускав іноземних лікарів до роботи на території республіки, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Китайський спецназ врятував 312 жителів в провінції Сичуань після землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути