Ексклюзиви
середа, 20 травня 2009 14:08

Китайці хочуть замінити долар своєю валютою

Китайці хочуть замінити долар своєю валютою

Китайський юань може стати світовою резервною валютою до 2020 року.

Таку думку висловив офіційний представник шанхайського відділення китайської комісії з банківського регулювання Чжан Гуанпін (Zhang Guangping).

За словами чиновника, для досягнення намічених цілей КНР доведеться не тільки перейти до вільного курсу юаня, але й продовжити розвиток внутрішнього ринку облігацій і банківської системи, а також підсилити моніторинг міжнародних грошових потоків.

Він відзначив, що, до цього року частка юаня в світових валютних резервах може перевищувати 3%. На даний час використовувати юань як резервну валюту неможливо, оскільки він не є повністю конвертованим.

Відзначимо, що Центробанк ЦБ КНР вже встиг підписати свопові угоди з шістьма центральними банками інших країн на загальну суму 600 млрд. юанів ($95 млрд), які дозволять здійснювати торгівлю без використання чужої твердої валюти.

Подібний досвід не поодинокий. Бразилія та Аргентина у вересні минулого року досягли угоди про ведення двосторонніх торгових розрахунків в песо і реалах. При цьому, можливість використання долара вони зберегли

Webefir, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Китайці хочуть замінити долар своєю валютою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути