середа, 31 березня 2021 16:24

"Кістка руйнується швидко" - молодій волонтерці на лікування за кордоном потрібна допомога

Автор: Фото надане Майєю Берідзе
  27-річна Майа Берідзе із Сєвєродонецька на Луганщині  має останню стадію коксартрозу - остеоартроз обох тазостегнових суглобів. На операцію не вистачає €30 тис.
27-річна Майа Берідзе із Сєвєродонецька на Луганщині має останню стадію коксартрозу - остеоартроз обох тазостегнових суглобів. На операцію не вистачає €30 тис.

27-річна Мая Берідзе із Сєвєродонецька на Луганщині має вроджену дисплазію обох тазостегнових суглобів. Перенесла 16 операцій. У дівчини нещодавно діагностували останню стадію коксартрозу - остеоартроз обох тазостегнових суглобів. Це захворювання призводить до руйнування тазостегнового суглоба. На операцію бракує €30 тис.

"Операції почалися з 11 років. Всього було 16. Робили в Україні. Але через допущені лікарями помилки почався коксартроз - остеоартроз обох тазостегнових суглобів. Це призводить до руйнування тазостегнового суглоба. Все це складно виправити, але в Німеччині технології дозволяють це зробити. Вони мають великий досвід. Ставляться до лікування досить відповідально. Установлюють якісні протези, які виготовляють для кожного пацієнта або замовляють в Америці. Точність операції контролює комп'ютерна програма. Також в німецькій клініці хороша реабілітаційна програма, що важливо в моєму випадку", - розповіла Gazeta.ua Мая Берідзе.

Мая була учасником та волонтером "Лабораторії толерантності" від ПРООН, волонтерила на службі підтримки Асоціації організації людей з інвалідністю, збирала допомогу для постраждалих від пожеж, шукала дім для безпритульних тварин. Тепер допомоги потребує сама.

"Мій стан важкий. Болить так, що можу дійти лише до магазину. Кістка руйнується швидко. Треба терміново робити операцію. Це єдиний спосіб позбутися болю і зберегти активність. Частину суми вже зібрали. Залишилося ще 30 тисяч євро. Для нашої сім'ї це нереально. Нас у батьків четверо. Я найстарша з усіх дітей. Активна, не люблю сидіти на місці. Закінчила 3 університети, знаю 5 мов. Була волонтеркою. Операція в Німеччині дасть мені можливість знову допомагати іншим", - каже Мая.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я опустила руки. Як вибрати, з кого почати?" - трьом членам багатодітної сім'ї на операції та лікування терміново потрібна допомога

Реквізити для допомоги:
карта Приватбанку: 4149 6293 8077 9504 або Альфа-банку: 5355 5712 5420 3128 - Берідзе Майя Тємурівна.
Для міжнародних переказів: Beridze Maia.

Зараз ви читаєте новину «"Кістка руйнується швидко" - молодій волонтерці на лікування за кордоном потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути