четвер, 03 квітня 2008 11:02

Кіровоградці можуть залишитися без води

Її і так нині подають лише по кілька годин на день. Підприємство "Водне господарство" завинило постачальникам та енергетикам шість мільйонів гривень. Міська влада намагається повернути компанію у комунальну власність. Чиновники визнали – орендар працює неефективно. А поки сторони визначаються, у місті підвищили тарифи на воду. Коли вона буде у кранах постійно - не сказали.

З 1 квітня кіровоградці платять за воду вдвічі більше. Міські чиновники встановили новий тариф - 4 гривні 66 копійок за кубометр. Виправдовуються – інакше обласному центру зменшать на третину подачу життєдайної вологи.

Валерій Челядінов, перший заступник директора департаменту житлово-комунального господарства м. Кіровоград: "Ми підійшли з того боку, щоб і підприємство працювало більш ефективно і зменшити навантаження на населення. Тому що тарифи не підвищувалися кілька років".

Старі тарифи покривали лише половину собівартості послуг. "Водне господарство" Кіровограда заборгувало шість мільйонів гривень енергетикам і постачальникам. Ті хотіли обмежити подачу води в місто до рівня екологічної безпеки.

Андрій Карауш, директор ТОВ "Водне господарство": "Облрада приймає рішення двічі про підняття вартості тарифів на дніпровську воду. Натомість, міська рада вважає, що підстав для підняття тарифів немає. Крім того, вважає, що їх можна понизити. Що й було зроблено у березні 2007 року".

Уже три дні кожна п"ята квартира і будинок Кіровограда отримують воду лише кілька годин на добу. З новими тарифами городяни почали активніше встановлювати лічильники. Аби мати безперебійне водопостачання.

Людмила, мешканка Кіровограда: "Вода подається у нас вчасно, постоянно і вдень, і вночі вода є безперебійно. Звичайно, дорогувато. Треба ставить лічильники. У нас сім"я – 5 чоловік, то по лічильнику – недорого".

Міська влада намагається повернути "Водне господарство" в комунальну власність. Депутати міськради віддали його в оренду два роки тому. Нині визнають - орендар працює неефективно, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Кіровоградці можуть залишитися без води ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути