понеділок, 16 вересня 2024 18:29

Кириленка залишили на свободі

Кириленка залишили на свободі
Павла Кириленка зобов'язали носити електронний браслет. Фото: "Схеми"

Очільника Антимонопольного комітету України Павла Кириленка не взяли під варту.

Судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду 16 вересня відмовили в задоволенні апеляції САП, передають "Схеми".

"Прокурор оскаржував рішення ВАКС від 28 серпня, коли суд визначив голові АМКУ запобіжний захід у вигляді застави та зобов'язання носити електронний браслет, хоча обвинувачення наполягало на триманні під вартою", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збагачення під час війни на понад 56 млн грн: у родині голови АМКУ сказали, що заробили на малині. Народився новий мем

Кириленка підозрюють у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн і декларуванні недостовірної інформації. Він сам обвинувачення відкидає.

У березні Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро розпочали кримінальне провадження щодо голови АМКУ за статтями - незаконне збагачення і декларування недостовірної інформації.

Це сталося після того, як журналісти "Схем" оприлюднили розслідування, у якому йшлося, що родичі з боку дружини Кириленка придбали елітне майно в Ужгороді, Києві та області на 70 млн грн, що не відповідає їхнім заробіткам.

Вчора Кириленку обрали запобіжний захід у вигляді зобов'язання носити електронний браслет і застави у розмірі 30 млн грн.

Торік у вересні Верховна Рада призначила Павла Кириленка головою Антимонопольного комітету. До цього він очолював Донецьку обласну військову адміністрацію з липня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Кириленка залишили на свободі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути