Ексклюзиви
понеділок, 17 липня 2006 12:32

Кінокомпанія Disney відповість у суді

 

Навколо голлівудського блокбастера "Пірати Карибського моря" розгорається сильний скандал. До суду на творців цього фільму подав американський кіносценарист Ройс Метью.

Драматург звинувачує керівництво кінокомпанії Disney, а також голлівудського продюсера Джері Брукхаймера в крадіжці його ідей при створенні фільму.

Метью стверджує, що саме він придумав історію про надприродний піратський корабель. За його словами, ще в 80-х роках він написав зразковий сценарій фільму, а також намалював ескіз корабля "Чорна перлина". Піратський корабель під такою назвою фігурує у фільмі "Пірати Карибського моря".

Сценарист також заявляє, що права на цю історію були зареєстровані Бюро охорони авторських прав США. Метью має намір заборонити фільм до показу та відсудити гроші за порушення авторських прав. Сума позову поки невідома.

Керівництво студії Walt Disney, що володіє правами на "Піратів Карибського моря", вже оголосило, що претензії Метью не мають під собою ніяких підстав.

Друга частина "піратської" трилогії - "Пірати Карибського моря: Скриня мерця", знята режисером Гором Вербінські побила 2 рекорди американського прокату, зібравши по черзі кращу касу в історії за перший день і перший уікенд показу, повідомляє MIGnews.

Зараз ви читаєте новину «Кінокомпанія Disney відповість у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути