четвер, 09 квітня 2009 14:44

Кільчицька хоче, щоб кияни самі розібралися з бродячими собаками

Кільчицька хоче, щоб кияни самі розібралися з бродячими собаками

Київська влада міркує де ставити кому у вислові "вбити не можна помилувати". Жертви - безпритульні тварини.

Поки засідали чиновники, "зелені" вили й скандували під стінами мерії, а наміри мерії вбивати тварин назвали зооцидом. Постало питання: чому останнім часом почастішали випадки масового отруєння безпритульних тварин?

Захисники вважають, що вбивства на сумлінні працівників ЖЕКів. Вирішального слова чиновники так і не сказали. Заступник міського голови Ірена Кільчицька заявила, що вивчатиме європейський досвід, проте захисники тварин не вгамовуються, мовляв, на якісний наркоз грошей не відшукають. Й буде та к само, як і з стерилізацією - на яку не знайшлося коштів.

Киянка Наталія Кузьменко розповіла: "Гуляли в неділю увечері по Андрієвському узвозі, чути запах дивний. Дивлюся - а біля сходів гора трупів собак в поліетиленових пакетах!".

"Часто годую кістками собак на Андріївському. Вони стерилізовані були, нікого не чіпали. А тут бачу - біля сміттєвих баків трупи псів в кульках. Я затягнула їх в кущі, звертатимуся в пресу, міліції вже не вірю!", - говорить місцева мешканка Наталія Розум.

Захисники прав тварин упевнені - подібних ситуацій маса. "До нас постійно звертаються люди, розповідають, що дворняг відстрілюють, труять", - сказала активіст руху прав тварин в столиці Діна Гура.

Ірена Кільчицка заявила: "Ми стерилізували 2500 собак 2008 року. Зрозуміло, що у зв"язку з кризою ми не змогли реалізувати програму повністю. Грошей зараз немає. І краще б захисники тварин займалися справою, а не розмовами. Хай влаштовують акції, збирають засоби для утримання притулків", - сказала заммера. За її словами, з цього питання проведуть нараду вже завтра. Отруєння або відстріл тварин службами міста заммера заперечує. Не знають, звідки на узвозі з"явилися трупи, і в центрі ідентифікації тварин, а також СЕС Подільського району.

"Для того, щоб приспати собаку потрібно десь 150-180 гривень - це на декілька наркозів. Наркоз дорогий достатньо препарат. Це теж гроші. Тому частину тварин вбиватимуть на місцях, а частину кудись відвозитимуть",- розповідає президент Молодіжної ліги захисту тварин Ірина Терещенко.

Світова практика свідчить, що допомогти може фінансування з боку громадських організацій, багатих людей і просто співчуваючих.

В Україні таке фінансування поки в зачатковому стані. На форумах власники притулків збирають їжу і медикаменти.

Допомогти можна через сайти притулків, наприклад forum.doggy.kiev.ua. Але масштаби цієї допомоги не настільки великі, щоб змінити ситуацію.

У притулках говорять, що спонсори зрідка допомагають, але це не відомі політики і бізнесмени. "Перед Різдвом нам одна людина перерахувала 90 тисяч доларів. Це допомогло вирішити багато проблем з приміщенням і ремонтом", - говорить директор притулку для собак і кішок в Ясногородці під Києвом Олександра Мезінова.

За матеріалами ТСН, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Кільчицька хоче, щоб кияни самі розібралися з бродячими собаками ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути