пʼятниця, 17 вересня 2010 10:50

Київрада віддала лікарням гроші на метро

Київрада віддала лікарням гроші на метро
Київрада 16 вересня вирішила перекроїти бюджет. Пощастило пацієнтам столичних лікарень - на харчування та медикаменти їм додали 34 млн, щоправда, гроші зняли з будівництва метро на Троєщину. Причому голосували "за" майже всі, включаючи опозицію.

Лікарні Києва отримають додатково майже 34 млн грн. Зараз там змушені годувати людей, виходячи з норми: гривня в день. "Тепер буде 12, тому що зможемо закуповувати м"ясо, молочні продукти, овочі", - сказав нам перший заступник мера Руслан Крамаренко.

Крім того, майже 18 млн грн. підуть додатково на "соціалку". Мова йде про житлові субсидії для малозабезпечених.

Крім того, депутати вирішили виділити 48,5 млн грн. на будівництво інженерних комунікацій і ремонт освітлення на 21-27 км Столичного шосе - дороги, яка веде до елітної Конча-Заспи. Нещодавно там було замінено покриття дороги. Як підкреслив Крамаренко, з міського бюджету на Столичне шосе не піде ні копійки - гроші виділять з державного бюджету в рамках підготовки до Євро-2012.

Знову ж таки через Євро-2012 депутати візьмуть 350 млн гривень кредиту на закупівлю нових тролейбусів та автобусів - це будуть "Лази" і "Богдани", які вже їздять по нашим вулицям, але тепер вони будуть з кондиціонерами. На ці гроші вдасться закупити приблизно 350 машин. Як розповіли депутати, гроші позичать під 10-15% річних, причому за відсотками буде платити держбюджету, а місто - лише по тілу кредиту.

Через зміни деякі статті залишаться без грошей. Наприклад, депутати зняли 42,7 млн грн. з будівництва метро на Троєщину. Як сказав Крамаренко, проект не заморозять, просто з"явилася можливість взяти кредит в уряду Японії на фінансування підземки.

За його словами, японська сторона готова інвестувати та альтернативний проект - будівництво швидкісного трамвая на Троєщину, що вигідніше, ніж рити тунель. "Метро будується 5 років, лінія трамваю - 2 роки, будувати трамвайне полотно - дешевше. Фахівці протягом двох тижнів повинні визначитися, куди вигідніше вкласти кошти", - сказав Крамаренко.

"З бюджету розвитку виключено також 38 об"єктів. Приміром, 44,6 млн грн. Не дадуть на першу кільцеву дорогу для електропоїздів (станції Троєщина-2, Сирець, Борщагівка), яка повинна була будуватися в рамках проекту "Міська електричка".

Київрада проголосувала за повернення місту блокуючого пакету акцій банку "Хрещатик", через який проходять майже всі комунальні платежі. Для цього з бюджету міста виділили 47 млн грн. для викупу акцій, які додатково випустив банк. Зараз більшість акцій "Хрещатика" належить фірмам, які пов"язують з бізнесменами Івановим та Хмельницьким.

Київрада також затвердила програму реформування ЖКГ. На це виділять 24,016 млрд грн. Влада планує модернізувати житло, поступово виводячи з експлуатації аварійні житлові будинки. Крім того, особливу увагу буде приділено енергозберігаючим технологіям, реконструкції тепломагістралей.

Крім того, депутати затвердили Програму будівництва (придбання) доступного житла в Києві на 2010-2017 роки. Вона буде реалізована в 3 етапи.

Всього передбачено побудувати протягом семи років 27 700 квартир для тих, хто зараз знаходиться в квартирній черзі. Фінансування програми заплановано за принципом 70/30: 70% вартості житла оплачує черговик, а 30% - бюджет, з яких 21% буде виділяти держбюджет. З 2010 по 2017 роки з міського бюджету на ці цілі має бути виділено 1247,8 млн грн.

Нагадаємо, невиконання бюджету Києва за I півріччя 2010 року склало понад 1 млрд гривень.

Про це заявив в.о. голови Київської міської держадміністрації Олександр Попов.

За словами Попова, причина цього в тому, що бюджет був прийнятий з прихованим дефіцитом в близько 2 млрд гривень.

Він запропонував депутатам Київради скоротити бюджетні видатки на поточний рік на 550 млн гривень.

"Це дозволить збалансувати бюджет", - сказав Попов.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Київрада віддала лікарням гроші на метро ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути