вівторок, 14 вересня 2010 15:37

Азаров готує бюджет проїдання?

Азаров готує бюджет проїдання?

Уряд буде закладати в проекті бюджету на наступний рік нереальні показники. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець", заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради України Олег Ляшко.

"Будуть завищені доходи, занижені витрати, величезний дефіцит, який нічим не покривається. Це буде бюджет проїдання, а не стимулювання. У підсумку матимемо відсутність будь-яких реформ, про які нам так багато говорили. Адже бюджет має бути їх інструментом. Цей документ на наступний рік таким не буде. Як і цьогорічний. Зараз ми маємо катастрофічне невиконання бюджету на цей рік. Його дефіцит за січень-червень становить майже 27 мільярдів гривень. А минулого року за цей період він був 10 мільярдів", - зазначив він.

За словами депутата, у разі прийняття такого бюджету не будуть виконуватись закони щодо соціального захисту громадян, державні програми, спрямовані на розвиток країни, зокрема інвестиційні. "Зберуть у половину менше заплановано. І те проїдять. Рік так буде, два. А на третій – все обвалиться, і нічого буде проїдати. От до чого призведе політика нинішнього уряду", - додав Ляшко.

"Бютівець" повідомив, що бюджетний комітет ще не бачив підготовлений урядом проект бюджету. "У мене є підозра, що в комітеті не буде конструктивної роботи по цьому документу. Адже у нас більшість належить коаліції. Вони підтримають будь-яку дурню, яку подасть уряд Азарова. Бо спочатку голосують, а потім читають і чухають потилиці", - зауважив парламентар.

Нагадаємо, спікер Володимир Литвин повернув до уряду проект бюджету на 2011 рік, поданий Кабміном до Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Азаров готує бюджет проїдання?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути