неділя, 29 червня 2008 12:38

Кожен п"ятий росіянин зізнався в жадібності

Приблизно кожен п"ятий росіянин ухвалював рішення або здійснював вчинки під впливом жадібності. Такі результати опитування, проведеного фондом "Громадська думка". Два відсотки опитаних призналися, що часто переживали почуття жадібності, 19 відсотків - рідко, 65 відсотків не скупилися ніколи.

Найчастіше свою жадність росіяни пояснюють прагненням заощадити на покупках. У числі відповідей - "їздив за ліками в аптеку, де вони дешевші", "шопінг роблю тільки тоді, коли є знижки", "хочу купити собі пудру - і не можу, скупився на собі".

Деякі респонденти призналися в жадібності по відношенню до близьких людей: "жалію грошей на квіти дружині", "шкода купити бабусі кросворд". Один з 100 росіян в дитинстві нікому не давав свої іграшки.

При цьому переважна більшість росіян упевнена, що їм доводилося зустрічатися з жадібними людьми. Тільки 10 відсотків опитаних повідомили, що ніколи не мали з ними справ. 38 відсотків стверджують, що часто стикалися з жадібністю.

20 відсотків росіян заявили, що в жадібності є щось хороше. Частина опитаних відзначила, що жадність допомагає підтримувати сімейний добробут. Серед відповідей - "все в будинок, зайве не віддаси", "без жадібності немає сімейного бюджету".

Майже три чверті росіян вважають, що жадібність частіше властива багатим людям. Третина опитаних повідомила, що жадібність сприяє життєвому успіху, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Кожен п"ятий росіянин зізнався в жадібності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути