понеділок, 12 листопада 2007 15:13

Щодня в Японії 90 чоловік накладають на себе руки

Японський уряд закликає переглянути традиційне відношення до самогубств і перестати ігнорувати проблему суїциду. Щоденні 90 японців зводять рахунки з життям - це вважається гідним виходом зі складних ситуацій. Тепер керівництво країни закликає розглядати самогубства як біду, якій можна запобігти, і має намір скоротити їхню кількість.

Уряд опублікував "Білу книгу", в якій висловлює план, що складається з дев"яти етапів, по боротьбі з суїцидом. Пропонується створювати нові "телефони довіри" і готувати психологів-консультантів. Протягом десяти років кількість самогубств повинна зменшитися на 20%.

Традиційно в Японії питання про самогубства замовчується, не дивлячись на те, що вони давно вже перетворилися на національне лихо - щорічно зводять рахунки з життям 32 тис чоловік. По цьому страшному показнику Японія займає дев"яте місце в світі і перше - серед розвинених країн. Документ свідчить, що після десятиліть бездіяльності держава нарешті оцінила небезпеку даного явища.

Якщо раніше кількість самогубств зростала в роки економічних труднощів і падала в благополучні періоди, то тепер динаміка змінилася. Не дивлячись на те, що економіка Японії знаходиться на підйомі, кількість людей, готових накласти на себе руки, неухильно росте.

Останнім часом в Країні висхідного сонця розповсюдився феномен "інтернет-суїциду", коли незнайомі молоді люди домовляються через мережу про зустріч і спільний відхід з життя.

Традиційно головна причина самогубств в - проблеми на робочому місці. Раніше вони ставали причиною загибелі в основному чоловіків, проте тепер і жінки, що активно включилися в офісне життя, займають відповідальні пости і піддаються стресу, який може коштувати життя. Все частіше гинуть школярі і студенти.

За даними уряду, найнебезпечніший місяць для потенційних самовбивць - березень, коли в Японії проходять іспити в учбові заклади і досягає піку активність у пошуку роботи. Найнебезпечніший день тижня - понеділок, пише The Times.

Зараз ви читаєте новину «Щодня в Японії 90 чоловік накладають на себе руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути