понеділок, 12 березня 2012 09:34

Католики попросили Верховну Раду заборонити штучне переривання вагітності

Католики попросили Верховну Раду заборонити штучне переривання вагітності

Голови Української греко-католицької та Римо-католицької церков звернулися до Верховної Ради України із закликом змінити законодавство і заборонити в Україні аборти

Таке звернення з'явилося з тієї причини, що в Україні в середньому в рік внаслідок абортів гине 2 мільйони ненароджених дітей, повідомляє Фокус з посиланням  на УНІАН.

"Я, коли був викладачем морального богослов'я, досліджував зі своїми студентами феномен аборту в Україні. Речі - жахливі. За 20 років незалежної України ми свідомо і добровільно вбили 40 мільйонів дітей. Тобто, за цей час перестала існувати така нація, як українці - 40 мільйонів. На тлі цієї цифри діти, що народилися за 20 років, - це вцілілі, це ті, яких випадково минула вбивча рука батьків ", - сказав голова УГКЦ Святослав Шевчук.

Він також зазначив, що аборти не можна розглядати тільки в площині "жінка-лікар".

"Прийнято вважати, що питання аборту - це тільки гріх жінки. Але насправді гріх аборту зачіпає ціле суспільство. Не тільки жінка винна, але й її чоловік, її мама чи батько, які жінку до цього примушують, члени сім'ї, які не захотіли прийняти цю дитину. Лікар, який це зробив, зазнає душевних тортур, це потім відбивається на його відносинах зі своїми дітьми", - зазначив голова УГКЦ.

На його думку, аборти в Україні треба було вже давно заборонити. "Ви не знайдете лікаря-гінеколога, який скаже, що аборт - це добре для здоров'я і приносить користь жінці. Але при цьому аборт у нас й досі дозволений. Більше того, Україна перетворилася на місце вбивства дітей з Європи, приїжджають до нас з Польщі, з інших країн, де робити аборт заборонено, і це вбивство виконують тут. Наша земля й так полита кров'ю, але скільки її проливається сьогодні через цей гріх - це просто жахливо. І це зло шкодить усьому суспільству", - підкреслює Шевчук.

"Якби у Верховній Раді були свідомі борці за людське життя, то у нас би вже давно були прийняті відповідні закони", - підсумував глава УГКЦ.

Зараз ви читаєте новину «Католики попросили Верховну Раду заборонити штучне переривання вагітності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути