понеділок, 28 липня 2008 16:39

Караджіча вдалося знайти завдяки аналізу ДНК

За Радованом Караджічем стежили більше 50 агентів сербської служби безпеки, яким вдалося встановити його особу завдяки аналізу ДНК. Про це повідомляє AFP з посиланням на неназваного представника сербської поліції.

Агенти спецслужб встановили контакт з Караджічем під час симпозіуму в Бєлграді 23-25 травня. Колишній лідер боснійських сербів видавав себе за фахівця в області нетрадиційної медицини. Після цього більше півсотні агентів по черзі цілодобово стежили за ним.

Двоє співробітників спецслужб представилися Караджічу як пара, якій необхідні медичні послуги, і зуміли узяти зразок його волосся. Після цього був проведений аналіз ДНК і особа Караджіча була встановлена.

Посилаючись на сербську пресу, агентство повідомляє, що за Караджічем велося ретельне спостереження протягом трьох місяців. Наказ про арешт послідував в той момент, коли з"явилися підозри, що Караджіч може втекти. Є відомості, що його попередили про майбутній арешт. Згідно з офіційною версією, колишнього лідера боснійських сербів заарештували 21 липня в передмісті Бєлграда. За словами його адвоката, арешт відбувся ще 18 липня.

Караджіч змінив зовнішність і жив по фальшивих документах на ймення Драгана Дабіча. Пізніше сербським журналістам вдалося виявити власника імені і прізвища, під якими ховався колишній лідер боснійських сербів. За словами того, що проживає в місті Рума пенсіонера Драгана Дабіча, він не має нічого спільного з Караджічем.

Зараз ви читаєте новину «Караджіча вдалося знайти завдяки аналізу ДНК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути