неділя, 24 червня 2018 05:28

Як назбирати грошей: 5 дієвих секретів

Як назбирати грошей: 5 дієвих секретів
Дорогі речі не варто купувати у кредит. Тому що в результаті вартість покупки виявиться набагато більшою. Фото: Молодий буковинець

Накопиченню грошей часто заважають звички. Ті, над якими ми не замислюємося й не аналізуємо. Проте якщо їх позбутися - заощаджувати стане набагато простіше.

Не робіть спонтанних покупок. Навіть якщо ціна на товар здається дуже привабливою. Краще відійти від вітрини хоча б на кілька годин. І вирішити, чи справді необхідна певна річ, пише "Еdinstvennaya".

Відкладайте фіксовану суму одразу після отримання зарплатні чи іншого прибутку. Бо якщо спочатку сплатите всі рахунки, розрахуєте суму щоденних витрат на їжу, проїзд та розваги - заощаджувати буде нічого.

Відмовтесь від кредитів. Безперечно, з ними зручно робити дорогі покупки. Проте сама позика - теж недешеве задоволення. Якщо порахувати всі відсотки - вийде сума, за яку можна придбати ще одну непогану річ.

Поставте мету. Визначте скільки грошей треба на її реалізацію. І рухайтеся вперед, відмовляючись від тих товарів і послуг, що не є першочерговими для вас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долари, нерухомість чи депозит: як краще відкладати гроші на пенсію

Повірте у себе. Навіть якщо накопичувати ніколи не вдавалось. Можна почати це робити прямо зараз. Тому що потенціал і приховані сили є у кожному з нас.

Для щоденної економії фахівці радять вести облік витрат. У кінці місяця аналізувати дані і визначати марні покупки. Також - розумно планувати шопінг у супермаркетах. Але при цьому не заощаджувати на здоров'ї, гігієні та знаннях.

Зараз ви читаєте новину «Як назбирати грошей: 5 дієвих секретів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути