Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2009 09:41

Каддафі звинуватив ООН у "тероризмі" і "політичному феодалізмі"

Каддафі звинуватив ООН у "тероризмі" і "політичному феодалізмі"

Лівійський лідер Муаммар Каддафі присвятив свій перший виступ перед Генеральною Асамблеєю ООН критиці глобального світопорядку, в якому, на його думку, не залишилося місця справжній демократії.

Зокрема, полковник Каддафі з трибуни ООН закликав ліквідовувати існуючу структуру Ради Безпеки ООН як несправедливу і застарілу. Лівійський лідер заявив, що через недемократичність РБ цьому інтернаціональному органу краще підійшла б назва "Рада тероризму", передає телеканал CBSNews.

Потрясаючи хартією ООН, Каддафі нагадав, що, згідно з цим основоположним документом, "всі держави рівні незалежно від їх розміру". "Чи рівні ми в постійних місцях в Раді Безпеки? Ні, не рівні", - заявив Каддафі, назвавши цю ситуацію "політичним феодалізмом".

"Рада Безпеки з дня свого заснування не забезпечувала нам безпеку, а навпаки, сіє жах і роздає санкції, - сказав беззмінний керівник Лівії, - Її використовують проти нас, тому ми не зобов"язані дотримуватися резолюцій ООН".

Нагадаємо, в 1980-1990-х рр. проти самого Каддафі діяли санкції США і ООН, оскільки Захід вважав Лівію причетною до міжнародного тероризму.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Каддафі звинуватив ООН у "тероризмі" і "політичному феодалізмі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути