вівторок, 26 січня 2010 12:24

Кабельний телеканал Венесуели відключили за відмову показувати Хуго Чавеса

Кабельний телеканал Венесуели відключили за відмову показувати Хуго Чавеса

Президент Венесуели Хуго Чавес зняв з ефіру Radio Caracas Television, після того як канал відмовився транслювати його виступ в повному обсязі, повідомляє The Guardian.

Минулої ночі венесуелці вийшли на вулиці Каракасу й інших міст країни на знак протесту проти захоплення президентом країни місцевих ЗМІ. Компаніям кабельного телебачення заборонили транслювати RCTV під загрозою втрати ліцензії.

Наказ президента зобов"язує усі телеканали транслювати урядові повідомлення, у тому числі легендарні щотижневі промови президента.

Тим часом, віце-президент і міністр оборони Рамон Карізалес і його дружина - міністр охорони навколишнього середовища Юбірі Ортега - оголосили про свою відставку. За словами урядовців, йдуть вони на цей крок з особистих причин, які не пов"язані з заворушеннями довкола RCTV.

Відставки і протести стали ще одним додатком до політичних проблем, з якими Чавес зіштовхнувся останнім часом. Венесуелці невдоволені обмеженнями у використанні електроенергії і води, різкою девальвацією валюти, а самого лідера Венесуели світова громадськість звинувачує у перетворенні свого режиму на авторитарний.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кабельний телеканал Венесуели відключили за відмову показувати Хуго Чавеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути