середа, 20 січня 2010 13:48

Уго Чавес об"явив США причиною землетрусу на Гаїті

Уго Чавес об"явив США причиною землетрусу на Гаїті

За версією Венесуельського лідера Уго Чавеса, страшний землетрус на Гаїті, який забрав життя щонайменше 75 тисяч осіб, став "результатом випробувань, проведених ВМФ США", та якимсь "учбовим землетрусом".

Він звинуватив США в тому, що вони зрівняли Гаїті із землею "своїми випробуваннями, кінцева мета яких - руйнування Ірану за допомогою серії землетрусів, покликаних повалити ісламський режим", пише іспанська газета ABC.

Чавес заявив, що засновує свої виводи на доповіді, "підготовленій російським Північним флотом", який "стежить за діяльністю американського флоту в Карібському басейні з 2008 року". Нібито в цій доповіді останнє випробування порівнюється з іншим, проведеним минулого тижня в Тихому океані, яке викликало землетрус силою 6,5 балів в Каліфорнії.

Відзначимо, що існування "тектонічної зброї" офіційно не підтверджене жодною країною світу. Проте звинувачення в розробці і застосуванні подібної зброї час від часу звучать з вуст політиків. Мексика, Перу, Чилі, Куба, Іран і інші країни неодноразово звинувачували США, СРСР і Китай в створенні землетрусів на їх територіях. Але ніяких доказів ніколи представлено не було.

Раніше Чавес звинуватив США в окупації Гаїті під виглядом надання допомоги населенню. За словами венесуельського президента, американські військовослужбовці, які відправляються на острів, озброєні, "ніби їх направляють на війну".

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес об"явив США причиною землетрусу на Гаїті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути